Longfor Origin: Geleneksel Satış Merkezi Anlayışını Yeniden Tanımlayan Tasarım

Cindy Jin, Sanatı ve Teknolojiyi Harmanlayarak Çok Yönlü Bir Sosyal Alan Yaratıyor

Gayrimenkul sektöründeki artan homojenliğe karşı bir yanıt olarak tasarlanan Longfor Origin, satış merkezini gizli bir işlev olarak kullanırken, sanat, teknoloji, beşeri bilimler, sağlık, iş, eğlence ve özel ziyafetleri entegre eden özelleştirilmiş bir kulüp alanına dönüştürülmüştür.

Longfor Origin'in tasarımında, geleneksel satış merkezi anlayışına meydan okuyan Cindy Jin, astrolab tasarımı sayesinde mavi gökyüzünü daha somut bir şekilde sergileyerek fark yaratıyor. Gündüzleri ışık, mekanı aydınlatırken eğrilerle iç içe geçer ve göz kamaştırır. Geceleyin ise yıldız ışığı parçalarıyla çerçevelenir. Bu sayede insanlar, yıldızlı bir gökyüzü eşliğinde hayal güçlerini kullanabilirler.

Özel yemek alanı, düz çizgiler ve mullion duvar tasarımı sayesinde bir sıralama ve derinlik hissi verirken, iki adet zemin tavan camı, ağırlığı fazla hissettirmeden zarif bir hava katar. Kedi kafe ve çocuk oyun alanını içeren promenad alanını bölmek için büyük bir katı duvar bölme yerine, tasarımcı, odanın katman ve üç boyutlu etkisini artırmak için basamakları kullanır.

Projede, dinamik spiral avize, müzikle dans ederken canlı ışıklar ve gölgelerle parıldıyor, izleyiciye sürükleyici bir deneyim sunuyor. Curry ve metalik dokulu spiral bir merdiven, iki katı birbirine bağlar. Pürüzsüz eğriler, kenarları yumuşatarak güzellik ve içerik arasında uyumu sağlar. Fitness alanında, insanlar hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlarken şehir manzarasını net bir şekilde görebilirler.

Longfor Origin Satış Merkezi, klasik modernliği çağdaş zarafetle harmanlayarak modern tarzı sergiler ve zarfı iterek çok deneyimli bir elit sosyal kulüp yaratır. Bu bağlamda, Longfor Origin, sanat, teknoloji, beşeri bilimler, sağlık, iş ve eğlenceyi entegre eden özelleştirilmiş bir kulüp alanına dönüştürülürken, satış merkezi gizli bir işlev olarak hizmet verir.

Longfor Origin, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Platin kazanmıştır. Platin A' Design Ödülü, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, eşsiz profesyonellik, deha sergileyen ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirirken, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir, üstün mükemmellik sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cindy Jin
Görsel Kredileri: Photographer Chuyituzhi and TheYears
Proje Ekibi Üyeleri: Cindy Jin
Proje Adı: Longfor Origin
Proje Müşterisi: Cindy Jin


Longfor Origin IMG #2
Longfor Origin IMG #3
Longfor Origin IMG #4
Longfor Origin IMG #5
Longfor Origin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun