Yun Mao'nun Co-real Smart Home: Enerji Tasarrufu ve Ekolojik Yaşam Tarzının Yeni Yüzü

Yun Mao'nun tasarladığı Co-real Smart Home, enerji tasarrufu ve ekolojik yaşam tarzı konusunda sektör liderlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Co-real Smart Home, müşterilere entegre, akıllı ve konforlu bir ev sistemi çözümü sunuyor. Basit bir fabrika binasının yenilenmesiyle ortaya çıkan bu tasarım, teknoloji ve yaşam hakkındaki fikirleri, açıklığı ve paylaşımı yansıtıyor.

Co-real Smart Home'un tasarımı, sıcak, aydınlık, cesur, özgür ve konforlu bir yaşam tarzını tanımlıyor. Halka açık salon, hem düzlemde hem de dikey hareket hatlarında merkezi bir konuma sahip. Tasarımcı, mekanı açmak için yüksek bir atrium yapmış ve büyüleyici bir görünüm sunmuş.

Yun Mao'nun tasarımı, çevresinden farklılaşan, merkezi bir avlunun etrafında belirgin hacimlere sahip bir beyaz kutu haline getirilmiş basit bir fabrikadan yenilenmiştir. Yeni binanın birinci katında bir ürün showroomu ve Co-real Home Smart'ın her bir sisteminin akıllı deneyim örneği odası bulunuyor. İkinci kat ise kapsamlı bir ofis alanı olarak tasarlanmış.

Co-real Smart Home, tüm mekanın sürekli olarak stabil sıcaklık, nem, oksijen ve statik durumunu sağlayan dört sabit sistemle donatılmıştır. Bu özellikler, tasarımın diğerlerinden farklılaşmasını ve gücünü oluşturur.

Yun Mao'nun tasarım süreci, öncelikle mekanın önceden planlanması ve tasarlanmasıyla başlar. Daha sonra detaylı mekan tasarımı çizilir ve mal sahibi genel tasarımı onaylar. İnşaat çizimleri çizilir ve inşaat malzemeleri ve mobilya listesi onaylanır. Son olarak, inşaat süreci tamamlanana kadar denetlenir.

Co-real Smart Home, 2018 Kasım ve 2019 Ağustos tarihleri arasında, Çin'in Hangzhou şehrinin Batı Göl Bölgesi'nde bulunan Gudun Yolu'nda tasarlandı ve inşa edildi. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu prestijli ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yun Mao
Görsel Kredileri: Photographer: Yan PU
Proje Ekibi Üyeleri: Yun Mao
Proje Adı: Light and Shadow
Proje Müşterisi: Yun Mao


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun