Advar: Meze Audio'nun Doğadan İlham Alan Kulak İçi Monitörü

Advar, doğanın organik şekillerinden ilham alan tasarımı ve güçlü, detaylı, canlı sesi ile öne çıkan bir kulak içi monitördür.

Meze Audio'nun son tasarımı olan Advar, hızlı tempolu bir dünyada, günlük hayatta en çok kullandığımız ürünlerin bile ömrünün hızla tükendiği bir dönemde, uzun ömürlü ve değerli bir mülk haline gelebilecek ürünler yaratmayı hedefliyor. Trendlere karşı duran bu ürün, basit teknoloji ve karmaşık tasarımı birleştirerek unutulmaz bir deneyim yaratıyor.

Doğadan ilham alan silueti ile Advar, benzersiz tasarlanmış paslanmaz çelik gövdesinin arkasında güçlü, detaylı ve canlı bir ses saklıyor. Form ve işlev arasındaki dengeyi sağlayan Advar, bir mücevher kalitesinde zanaatkarlık sergiliyor. Bu kulak içi monitörün ana amacı, mücevher gibi tasarımı ve keyifli sesi ile son kullanıcıya güçlü bir duygusal etki yaratmaktır.

Ham hematit yüzeyini andıran, metal enjeksiyon kalıplama ve CNC işlemi ile üretilen gövde, ana kabukta parlak siyah krom kaplama ile birleştirilmiş ve kablo bağlantısı, nozul, havalandırma çevresindeki çukur huni ve Meze Audio logosunda pirinç renkli ayrıntılarla tamamlanmıştır. Teknik özelliklerine bakıldığında, her bir kulaklık kablosuz ölçüldüğünde 20 x 20 x 18 mm boyutlarındadır.

Advar, her bir biriminde ayrılabilir bir kablo ve çeşitli kulak ucu boyutları (S'den XL'e) ile birlikte gelir. Kulaklık kolayca kulağa yerleştirilebilir ve her türlü aktivite sırasında güvende kalır. Ergonomik olarak şekillendirilmiş tasarımı ve kulak üstü kablo kancaları sayesinde ağırlık eşit olarak dağıtılır, böylece uzun süreli dinleme seansları sırasında bile rahatsızlık hissi ortadan kalkar. Advar, yüksek hassasiyeti ve düşük empedansı sayesinde her türlü cihazla iyi bir şekilde eşleşir, telefonlardan karmaşık ses üretim cihazlarına kadar.

Advar'ın geliştirilmesindeki hedef, yüksek kaliteli ses endüstrisinde başka hiçbir şeye benzemeyen, sanatsal, ruhani ve zamansız bir ses sanatı eseri yaratmaktı. Advar, sesin sadık bir şekilde yeniden üretiminden daha fazlasını sunmalıydı. Hem görsel hem de ses aracılığıyla dinleyiciye sevinç ve heyecan getirmeliydi. Zorluk, güzel estetiği, iyi zanaatkarlığı ve üst düzey konforu bir araya getiren, ancak hafif, dayanıklı ve kullanımı kolay bir çerçeve yaratmaktı.

Organik şekillerden ilham alan karmaşık, ergonomik şekillendirilmiş bir gövdeye sahip olan Advar, güçlü ve heyecan verici bir ses saklar. CNC işlenmiş alüminyumdan yapılmış ve yüksek parlaklıkta siyah krom kaplama ile pirinç renkli dokuları birleştiren bu ses cihazı, bir kulaklıkdan çok bir mücevheri andırıyor. Bu tasarım, 2023'te A' Audio ve Sound Equipment Design Award'da Altın ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Meze Audio
Görsel Kredileri: Meze Audio
Proje Ekibi Üyeleri: Antonio Meze, Lead Designer and Founder of Meze Audio
Proje Adı: Advar
Proje Müşterisi: Meze Audio


Advar IMG #2
Advar IMG #3
Advar IMG #4
Advar IMG #5
Advar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun