Object Series: Sesin Sanatla Buluşması

Sungjae Han'ın Tasarladığı Yüksek Teknolojiye Sahip Hoparlör

Object Series, orijinal sesi bozulmadan aktarmak için tasarlanmış bir hoparlör serisidir. Bu yüksek teknolojili hoparlör, sesin daha net ve büyük çıkmasını sağlayan Vicuna teknolojisi ile donatılmıştır.

Sungjae Han tarafından tasarlanan Object Series, birden çok borunun bir araya getirildiği ve orijinal ses iletimi için kullanıldığı bir yapıyı gösterir. İyi bir ses için hoparlörün düzensiz yansıtıcı köşeleri olmamalıdır. Bu nedenle, ses kutusunun boru şeklinde olması en ideal yapıdır. Ayrıca, Object Series, her ses kutusunu bozulmadan tutmak için tasarlanmıştır, bu da sesin bozulmasını en aza indirir.

Object Series, çeşitli teknolojilere sahip bir yüksek uçlu hoparlördür. Fransa'da 100 yıldan fazla süredir yaylı çalgılar üreten Garell ailesi tarafından geliştirilen Vicuna teknolojisi, Object Series'e uygulanmıştır. Bu teknoloji, kullanıcılara daha net ve büyük bir ses sunar. Object Series, birbirlerinin seslerine müdahale etmeden orijinal sesi dinleyiciye aktarmak için ayrı ayrı tasarlanmıştır. Boruların bu şekilde bir araya gelmesi, bir çiçeğin açılışını andırır.

Vicuna Teknolojisi: Tanrının lifi olarak adlandırılan Vicuna yünü, ince lifler arasındaki zengin hava ile sesin yoğunluğunu hassas bir şekilde dağıtır. Kurucusu Louis Garrell, ultra yüksek ve ultra düşük notaları serbest bırakmak ve orijinal sesi bolca sunmak için bir enstrümanın tellerinin arkasına bir Vicuna Yünü başarıyla yerleştirdi. Object Series, bu teknolojiyi olduğu gibi uygular, sesin yansıdığı yere Vicuna yünü yerleştirir, böylece orijinal sesi az bir bozulma ile gerçekleştirir.

Object Series, Bluetooth 5.0 ile donatılmıştır, böylece yüksek kaliteli ses kaynakları sıkıştırılmadan iletilir ve Wi-Fi teknolojisi dahil edilmiştir, böylece çeşitli uygulamalarla müzik çalabilirsiniz. Ayrıca bir LAN hattı ve bir usb portu ile donatılmıştır, bu da bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve televizyonlarla çalışabilir.

Proje, Şubat 2022'de Fransa'da başladı ve Haziran 2023'te Güney Kore'nin Busan kentindeki SIGNIEL'de sergilenecek. Tasarım, Twitter ve Mid'de her biri iki ses kutusunu koruma temelinde başladı ve hem işlevsel hem de estetik olarak en optimize edilmiş boyut ve oranı bulma sürecinden geçti. Ses hoparlörü, eskiz süreci, malzeme araştırması, ahşap işleme üretimi, ses yapısı tasarımı ve dış tasarım gibi görevleri paylaşarak üretildi.

Object Series, bir yüksek uçlu hoparlördür ve Fransa'da 100 yıldan fazla süredir yaylı çalgılar üreten Vicuna teknolojisi ile yansıtıcı sesleri işler. Ayrıca, ticari olarak mevcut hoparlörlerin aksine, dairesel ses kutuları birbirlerinin seslerine müdahale etmeden orijinal sesi dinleyiciye aktarmak için ayrı ayrı tasarlanabilir. Ve boruların birlikte şekli, bir çiçek gibi açılıyor gibi görünüyor.

Object Series, 2023'te A' Audio and Sound Equipment Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award: Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Onlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzulanan özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sungjae Han
Görsel Kredileri: Image #1, 5: Dongkyu Lee, Object 6, 2023. Image #2, 3, 4: Dongkyu Lee, Object 9, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Raphael Garell Creative Director: Sungjae Han Production team leader: Dongkyu Lee Designer: Soohyun Lee Designer: Jinwoon Jeong
Proje Adı: Object Series
Proje Müşterisi: sungjae Han


Object Series IMG #2
Object Series IMG #3
Object Series IMG #4
Object Series IMG #5
Object Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun