Julie Conway'un "Fractured" Adlı Çok Boyutlu Cam Enstalasyonu

Modern Toplumda Kendimizi Bulma Üzerine Bir Yansıma

Julie Conway'un "Fractured" adlı çok boyutlu cam enstalasyonu, modern toplumda kendimizi bulma zorluğunu yansıtan bir sanat eseri. Kendi yansımamızı bulmak, birçok yöne çekilmek ve sürekli bir denge üzerinde durmak zorunda hissetmek, günümüzün hızlı tempolu dünyasında oldukça zor. Conway, bu durumu "ışığı takip et" sözleriyle özetliyor.

Conway, cam ve ışıkla muhteşem ortamlar yaratmayı seviyor. Her bir elmas şeklindeki cam parçasının bükülmesinde, krom ayna kaplamaları ve 24K altın ışığı kırıyor ve yansıtıyor. Elmas, bizim değerli hayatımızı temsil ediyor. Bazen yaralarımız veya kırık parçalarımız olur, bunları tamir ederiz. Bükülmüş ve kırılmış aynalarda kendimizi aramak, hayatın zorlukları boyunca ışıklı bir feneri takip etmemizi sağlar.

"Fractured", 19 adet farklı boyutlarda (254-650 mm uzunluğunda) sıcak üfleme camdan oluşan bir duvar/oda enstalasyonu. Her bir cam bileşeni, 24K çekiçle dövülmüş altın yaprak veya gümüş krom ayna ile tamamlanmış. Kırık ayna, kablolar, aydınlatma unsurları da dahil.

Enstalasyon, herhangi bir iç mekana yeniden yapılandırılabiliyor. Burada gösterilen Bellevue Sanat Müzesi'ndeki sergi salonu 5.5 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde.

Conway, müze ziyaretçilerinin bu enstalasyonla etkileşimini izlemeyi seviyor. Kendi selfie'lerini çeken ve eserlerde kendilerini yansıtan bir ilham bulan ziyaretçiler. Conway genellikle konut veya misafirperverlik yerleri için işlevsel eserler tasarlar ve kurar. "Fractured" ise bir sanatçı ifadesi ve etkileşimli bir tema üzerine inşa edildi.

"Fractured", 9 Kasım 2018 - 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Washington Eyaleti'ndeki Bellevue Sanat Müzesi'nde sergilenen bir siteye özgü enstalasyondu. Ayrıca, eser 2018 LIT Ödülleri El Yapımı Cam kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Camı sıcak bir şekilde şekillendirmek, 2100F sıcaklıktaki bir fırından erimiş kumu alıp içine nefesimizi doldurmak demektir! Bu, 5000 yıllık tarihine rağmen hala oldukça etkileyici olan bir simya sürecidir. Cam, sayısız formda bir geçiş malzemesi olarak kullanılır.

Her zaman risk, daha önce denemediğimiz formlara cam üflemek ve onları başımızın üzerine asmaktır! Oda için tasarımı gerçek 3D dünyaya çevirmek sadece bir ölçüde hayal edilebilir. Büyük aynaları kırmak riski artırırken, aynı zamanda duvardan çıkarılabilen ama güçlü bir şekilde tutabilen uzay mekiği bandının keşfi de bu sürece dahil oldu. Tüm bu unsurlar, müzede ilk kez bir araya geldi.

"Fractured"ın başlığı bile, parçalanmış, kırılmış ve insanların hayatı baytlık lokmalar halinde tükettiği modern toplumu gösteriyor. Altın ve gümüş elmas, değerli hayatı temsil ediyor. Bazen insanların yaraları veya kırık parçaları olur, bükülmüş ve kırılmış aynalarda kendilerini ararlar. Hayatın zorlukları boyunca ışıklı bir feneri takip ederler. Julie Conway, Illuminata Art Glass Design'ın sahibi, cam sanatçısı ve aydınlatma tasarımcısıdır ve cam ve ışıkla oluşturduğu muhteşem ortamlarla tanınır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Julie Conway
Görsel Kredileri: All images shot by Alec Miller / Photographer
Proje Ekibi Üyeleri: Julie Conway
Proje Adı: Fractured
Proje Müşterisi: Julie Conway


Fractured IMG #2
Fractured IMG #3
Fractured IMG #4
Fractured IMG #5
Fractured IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun