Chiang Chen-Wei'nin Zarif Tasarımı: Modern Fransız Ülke Tarzıyla Buluşan Konfor

Chiang Chen-Wei, Hong Konglu ev sahiplerinin anılarını modern dokunuşlarla canlandıran bir yaşam alanı yaratıyor.

Chiang Chen-Wei'nin "Zarif" adlı projesi, ev sahiplerinin rahat ve modern Fransız ülke tarzı bir yaşam alanı isteğinden ilham alıyor. Geometrik pencere kafesleri ve eski mobilyalarla, Hong Kong'daki daha basit zamanları anımsatıyor. Modern bir dokunuşla mavi gri duvar, ahşap mobilya ve renkli tablolar kullanarak, konforun bir tarz değil, bir his olduğunu vurguluyor.

Her alanın kendi görünümüne ihtiyacı olduğunu belirten ev sahibi, güçlü bir izolasyon hissi vermemek için Chiang, Chen Wei'nin antrede bir filigran pencere ve çalışma odası ile mutfak arasında bir pencere kullanmasını istedi. Ayrıca, kanepe yanında iki büyük kiriş olmasına rağmen, ev sahibinin depolama talebini karşılamak için sekiz dolaplı bir duvar depolama alanı tasarladı.

Proje, ada ahşap zemin, kaplama, sistem dolabı, lazer kesim, panjur ve kuvars taş kullanılarak gerçekleştirildi. 1958 metrekarelik bu alan, rahat, zarif, Fransız, ülke, modern, filigran ve ahşap anahtar kelimeleri ile tanımlanabilir.

Ev sahibinin taleplerini karşılayan bir ev tasarımı üzerine yapılan araştırmalar, iki yetişkin ve bir köpeğin daha geniş bir iç tasarım gerektirdiğini gösterdi. Sağlıklarını korumak için her ahşap mobilyada formaldehitsiz boya kullanıldı. Ayrıca, ev sahibinin yemek pişirme ilgisini karşılamak için mutfak alanı olabildiğince geniş tutuldu.

Formaldehitsiz boya kullanmanın maliyeti, ev sahiplerinin beklentisinin üzerindeydi ve Chiang Chen'in bu konuda neden bu kadar ısrarcı olduğunu anlamıyorlardı. Chiang Chen, geçmişte tamamen ahşap mobilya kullandığını, ancak Tayvan'ın yüksek nem oranı ve termitlerin ahşabı kemirebileceği için formaldehitin mobilyalarda ve sistem dolaplarında yaygın olarak kullanıldığını açıkladı. Sağlıklarını korumak için Chiang, formaldehitsiz boya kullanmalarını şiddetle tavsiye etti.

Her alanın kendi tarzına sahip olması gerektiğini belirten Chiang, Amerikan modern tarzı ile Fransız ülke tarzının entegrasyonunu tasarımının çekirdek düşüncesi olarak belirledi. Güçlü bir izolasyon hissi vermemek için antrede bir filigran pencere ve çalışma odası ile mutfak arasında bir pencere kullandı. Kanepe yanında iki büyük kiriş olmasına rağmen, ev sahibinin taleplerini karşılamak için sekiz dolaplı bir duvar depolama alanı tasarladı. Alan, pahalı malzemeler kullanmayabilir, ancak kesinlikle ev sahibi için en iyisidir.

Proje, 2019 yılında başladı ve altı ay içinde tamamlandı. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHIANG,CHEN WEI
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Lin, Fu Ming
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chiang,Chen Wei
Proje Adı: Elegant
Proje Müşterisi: CHIANG,CHEN WEI


Elegant IMG #2
Elegant IMG #3
Elegant IMG #4
Elegant IMG #5
Elegant IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun