Mimari İlhamla Yeniden Şekillenen Ruj Tasarımı: Mohanii

Wei Sun Tarafından Tasarlanan, Modern Mimariye Saygı Duruşunda Bulunan Bir Ruj Paketleme Tasarımı

Wei Sun tarafından tasarlanan Mohanii, modern mimariden ilham alınarak oluşturulmuş bir ruj paketleme tasarımıdır. Deconstructivist tasarım tekniği, ruj şekline uygulanarak basit ama eşsiz, mantıklı ve düzenli ancak duygusal ve güzel bir görünüm elde edilmiştir.

Wei Sun, Mohanii'nin tasarım sürecinde, düz çizgilerde basit değişiklikler yaparak geleneksel rujlardan ayırt edilebilen beklenmedik bir güzellik elde etmiştir. Tasarım, siyah akrilik malzeme ve metal işçiliği kullanılarak özelleştirilmiş ve içine mıknatıslar gömülmüştür. Sonuç olarak, hem basit hem de eşsiz bir ruj ürün şekillendirme tasarımı ortaya çıkmıştır.

Mohanii'nin tasarımı, güzellik sever kullanıcılara yeni seçenekler sunmaktadır. Marka logosunun özelliklerini takip ederek, marka imaj diliyle yüksek derecede birleştirilmiştir. Ürün modellemesine dekonstrüksiyon uygulanarak, düz çizgiler eğimli hale getirilmiş ve mimari estetiğe sahip bir spiral şekil oluşturulmuştur. Bu tasarım, rasyonel romantizmi ve geleceğe yönelik bir hissi barındırırken, benzer ürünlerle karşılaştırıldığında daha basit ve sakin bir görünüm sunmaktadır.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, 3D baskı teknolojisi kullanılarak örnekler oluşturulmuş ve uygulama detayları geri bildirim olarak alınmıştır. Onaylandıktan sonra, kalıplar özelleştirilmiş ve seri olarak üretilmiştir. Rujun dış görünümü siyah akrilikten yapılmış, logo metal levhalarla kakma yapılmış ve iç tankın akriliği metalle boyanarak içine mıknatıslar gömülmüştür. Bu sayede, güzel bir ses ve premium dokular oluşturulmuştur.

Mohanii'nin tasarım süreci, Shenzhen'de 2021 Ağustos'unda başlamış ve 2022 Haziran'ında tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, potansiyel pazar talebi üzerine derinlemesine bir araştırma ve analiz yapılmıştır. İnovasyonun orijinal niyet ve kullanıcılara daha insancıl ürünler sunma amacı ile, basitleştirme ve içsel düşünceyi kırmak, çağdaş modaya uygun kadınların estetik farkındalığı ve içsel farkındalığına uygun bir tasarım ortaya çıkmıştır.

Mohanii, A' Packaging Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarım, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Sun
Görsel Kredileri: Image #1-#5 Designer,Wei Sun,2021 3D modeling renderer,Mingran Wu,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Sun
Proje Adı: Mohanii
Proje Müşterisi: Wei Sun


Mohanii IMG #2
Mohanii IMG #3
Mohanii IMG #4
Mohanii IMG #5
Mohanii IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun