Yenilikçi Tasarım ve Romantik Dokunuşlarla "Warm Flower Room Slow Hours"

Tang Cheng-Wen'in Eski Bir Konutu Yeniden Hayata Geçirdiği Proje: Sıcak Çiçekli Oda

Yenilikçi bir yaklaşımla eski bir konutu yeniden hayata geçiren Tang Cheng-Wen, "Warm Flower Room Slow Hours" projesiyle sanat, mimari ve tasarımın sınırlarını zorluyor.

Projede, nostaljik bir kişiliğe sahip olan ve vintage objelere ilgi duyan ev sahibinin yaşam tarzı ve hobileri, tasarım sürecine ilham kaynağı olmuştur. Ev sahibinin yemek yapmayı sevmesi, çiçek yetiştirme konusunda uzman olması ve ara sıra sosyal toplantılar düzenlemesi, bu projenin tasarım sürecinde önemli bir rol oynamıştır.

Eski bir tek katlı konutun yenilenmesi olan bu proje, iç alanı yaklaşık 108m2 olan bir evi kapsamaktadır. Tek bir ev sahibinin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere tasarlanan bu proje, orijinalde üç oda olan evi iki odaya dönüştürmüştür. Bu sayede kullanılmayan koridor kısaltılmış ve genel kullanım alanı genişletilmiştir.

Projede, farklı malzemelerin ve tekniklerin kullanılması, mekanın estetik değerini artırmada önemli bir rol oynamıştır. Örneğin, salonun ana duvarı ve yemek alanının son görünüm duvarı, bir mala kullanılarak tamamlanmıştır. Ayrıca, halı gibi desenli parke zemin ve çevresindeki mat karoların birleşimi, zamanın kalıcı hissini ortaya çıkarmıştır.

Ev sahibinin yaşam alışkanlıkları ve ara sıra düzenlenen toplantılar ve çiçek yetiştirme dersleri göz önünde bulundurularak, genel kullanım alanı açık bir yerleşim planı benimsemiştir. Bu alan, salon, güneşlenme çiçek bahçesi, yemek odası ve merkezi bir ada içeren mutfak gibi alanları içerir. Bu sayede, çoklu alan derinlikleri paylaşılmış ve fonksiyonlar açısından birbirlerini desteklemişlerdir.

Projede, eski bir konutun yeniden hayata geçirilmesi sürecinde karşılaşılan zorluklar da başarıyla aşılmıştır. Örneğin, mutfak adasının yerinin önceden dikkatlice hesaplanması ve adanın arkasının yapıya yükseklik farkları uygulanarak pratik bir sergileme rafı ve tam bir son görünüm duvarı oluşturulması gibi.

Warm Flower Room Slow Hours projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel seviyede bir başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tang Cheng-Wen
Görsel Kredileri: hhly_photography
Proje Ekibi Üyeleri: Tang Cheng-Wen
Proje Adı: Warm Flower Room Slow Hours
Proje Müşterisi: Tang Cheng-Wen


Warm Flower Room Slow Hours IMG #2
Warm Flower Room Slow Hours IMG #3
Warm Flower Room Slow Hours IMG #4
Warm Flower Room Slow Hours IMG #5
Warm Flower Room Slow Hours IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun