Lan Yue: Doğayı Koruma ve Manzarayı İçeriye Taşıma İlhamıyla Tasarlanan Bir Konut Projesi

Chun-Yang Hsieh, Doğal Manzarayı İç Mekana Entegre Eden ve Sağlıklı Bir Yapı Kavramını Benimseyen Bir Tasarım Sunuyor

Lan Yue, yüksek kat ve manzara avantajına sahip bir proje. Tasarım, 'doğayı koruma' ve 'manzarayı içeriye taşıma' üzerine kurulu. Chun-Yang Hsieh ve ekibi, dış mekan manzarasını çevreye entegre etmek için bölme kullanıyor ve böylece deneyim, rahat ve doğal bir manzaranın keyfini çıkarabiliyor.

Proje, pencerenin dışındaki dağ manzarasını, iç mekanı temiz ve saf beyaz tutmak için bir tuval olarak kullanıyor. Aynı zamanda, yaşam temelleri 'kesinlikle temiz tasarım' hedefine ulaşmak üzere tasarlanmış. Tasarım ekibi, özel alanlarda yatak odasını her kullanıcının boyuna göre özelleştirmiş ve hatta kedilerin bile kendi alanları var. Genel alan, rahat bir görsel ve fiziksel deneyim yaratmak için ekran olmadan tasarlanmış. Mimarlık tasarımındaki 'yeşil bina' kavramı, mekana tanıtılmış.

Proje, 10 yıllık bir binanın 12. katında yer alıyor ve toplam alanı 304 metrekare (yaklaşık 89 metrekare depolama alanı dahil). Dört yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası ve bir ek oda olmak üzere düzenlenmiş. Tüm yatak odalarında banyo bulunuyor ve mutfak, hazırlık alanı ve pişirme alanı olmak üzere ikiye ayrılmış. Rota açısından, genel alan ve büyük zemin camları, fuayeden görülebiliyor. Mekanda hiçbir bölme yok ve mutfak ile yemek odası arasına camdan bir sürgülü kapı yerleştirilmiş.

Chun-Yang Hsieh ve ekibi, tasarım ekibi ve müşteri arasındaki en önemli şeylerin güven ve profesyonellik olduğunu belirtiyor. Sadece iki taraf arasındaki sorunsuz iletişim, mükemmel bir başarıyı ortaya çıkarabilir. Proje, her aşamada titizlikle denetleniyor ve müşteriye konutun neye benzeyeceği konusunda tam bir anlayış sağlanıyor. Tasarım ekibinin profesyonel analizi ve estetik tasarımı sayesinde, gerçek alan, sözlü olarak veya kağıt üzerinde tarif edilenden daha konforlu ve geniş.

Proje, 'doğayı koruma' ve 'manzarayı içeriye taşıma' üzerine kurulu olduğu için, tasarım ekibi en rahat tasarımı ve en güvenli alanı yaratmayı başardı. Ekranı olmayan alan, hafif renk paleti ile karışıyor ve saf beyaz Dekton zemin, dış mekan manzarası ile karışıyor. Sonsuz dağ manzarası, en lüks öğeyi oluşturuyor, böylece insanlar her zaman zarif günlük yaşamın tadını çıkarabiliyor. Tasarım ekibi, yeşil bina kavramını iç mekan tasarımına dahil etmiş.

Chun-Yang Hsieh, çevrenin hafif tonunun büyütme etkisi olduğunu ve dağların ve mavi gökyüzünün manzarasının Dekton'un pencerenin dışındaki sahneyi yansıttığını belirtiyor. Bu, dağların iç mekana uzandığı bir yanılsama yaratıyor. Son olarak, minimalist titanyum kaplama süslemeler ve moru cam, mekanın detaylarını süslüyor, kaliteli bir atmosfer yaratıyor. Renk şeması, uzun süreli kullanım için uygundur ve stres-free bir ortam yaratır.

Proje, prestijli A' Design Ödülü'nün sahibi. Bu Tasarım, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşıladıkları, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ettikleri için saygı görürler. Onlar, tatmin ve pozitif duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chun-Yang Hsieh
Görsel Kredileri: A+RT Interior Design Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Chun-Yang Hsieh
Proje Adı: Lan Yue
Proje Müşterisi: Chun-Yang Hsieh


Lan Yue IMG #2
Lan Yue IMG #3
Lan Yue IMG #4
Lan Yue IMG #5
Lan Yue IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun