Resonance Clues: Ailenin Gelecekteki İhtiyaçlarını Karşılayacak Kaliteli Bir Mekan Yaratma

Hung Yu Chen, Soğuk Tonlarda Sıcak Bir Atmosfer Yaratmayı Başarıyor

Yeni bir evin tasarımına başlarken, en önemli faktörlerden biri, mekanın sadece estetik olarak hoş görünmesi değil, aynı zamanda ailenin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamasıdır. Hung Yu Chen'in "Resonance Clues" projesi, bu iki özelliği mükemmel bir şekilde birleştiriyor.

Boş dairede hiçbir bölme olmadığı ve müşterinin soğuk bir tarzı tercih ettiği bu projede, tasarım ekibi, metalik bir dokuya sahip soğuk tonlu bir alan yaratmak için istifleme tekniklerini kullanıyor. Aynı zamanda, yapı malzemelerinin doğal dokusunu, soğuk izlenimi dengelemek için kullanıyorlar. Son olarak, tasarım ekibi, 'mekanın nüfuz etmesi' ve 'üyeler arasındaki bağlantıyı' araştırarak mükemmel bir denge oluşturuyor ve ailenin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli bir mekan yaratıyor.

Projenin benzersizliği, yapı malzemelerinin kullanılmasıyla nüfuz eden estetiği ve aile bağını güçlendirmek için düzenlemeyi kullanmasında yatıyor. Mekanın nüfuz etmesi kısmında, tasarım ekibi üç farklı malzemeyi farklı efektlerle kullanıyor. Gri çelik taş, koyu titanyum kaplı çelik ve koyu metal sırasıyla zemin, laminat ve cepheye sunuluyor. Tasarımcılar, malzeme kombinasyonlarını yaşam izlerinin bir metaforu olarak kullanmakta usta olup, nötr ve soğuk tonlu mekana zamanın doğal atmosferini getiriyorlar.

Proje, karmaşık desenler veya oymalar olmadan, birbirini tamamlayan farklı malzemeleri kullanarak gerçekleştirildi. Örneğin, kanepe arkasındaki duvardaki demir plakalar, renk ve desenin gradasyonunu oluşturmak için yüksek sıcaklıkta fırın ateşlemesiyle üretilirken, diğer cephe gri taştan yapılmış düzensiz desenlerle ışık ve gölge katmanları oluşturuyor.

Proje, üç yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası ve iki banyo olan 550 metrekarelik bir daire. Bağımsız mekanlar oluşturmak için özel alanlar, kamusal alanda üç farklı yönde sıralanmıştır. Tasarım ekibi, cephe genişlemeleri ve farklı malzemeleri kullanarak kamusal alan ile özel alan arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Ayrıca, her alanın cephesi, görsel efekti genişletmek ve sınırları bulanıklaştırmak için yansıtıcı malzemelerle kaplanmıştır. Yansıtıcı malzemeler soğuk görünse de, zamanın izlerini koruyan özel bir benekli dokuya sahiptirler.

Tasarım ekibi, açık planlı bir kamusal alan planlayarak ve düzenlemeyi ve malzemeleri kullanarak mekanın tanımını değiştirerek ve aile yaşamının niyetini araştırarak mekanın tanımını bozmuştur. Antreden, oturma odasına ve ana yatak odasına kadar hiçbir bölme yoktur. Bu düzen, mekana bir şeffaflık hissi ve görsel nüfuz etme yeteneği verir. Bu arada, üç yatak odası oturma odasında üç açıda yer alır ve stabil bir üçgen yapı oluşturur. Aile, herhangi bir açıdan birbirlerinin etkileşimini görebilir ve görüş alışverişi sıcak ve rahat bir günlük yaşam yaratır.

Projenin iki zorluğu vardı. İlk olarak, oturma odası tavanı ve giriş dahil olmak üzere birçok büyük kiriş vardı. Tasarım ekibi, oturma odasına canlı bir görüntü vermek için kirişleri kıvrımlı panellerle sarar ve siyah aynaları kullanarak yapının hantal görünümünü ortadan kaldırır. İkincisi, malzemelerin entegrasyonu, özellikle kirişin tavana devam ettiği antre cephesiydi. Bu kısımda, taş, çelik ve ahşap paneller dikey ve yatay yüzeylerin sorununu uyumlu bir şekilde çözmek için kullanılır.

Proje, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede becerikli tasarımlara verilir. Yaşam kalitesini artırmaya katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer yaparlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hung Yu Chen
Görsel Kredileri: WEIMAX STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Hung-Yu Chen
Proje Adı: Resonance Clues
Proje Müşterisi: Hung Yu Chen


Resonance Clues IMG #2
Resonance Clues IMG #3
Resonance Clues IMG #4
Resonance Clues IMG #5
Resonance Clues IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun