"Görünmez Gölge": Tzu-Chieh Li'nin Modern ve Büyüleyici Tasarımı

Modern ve Büyüleyici Bir Tarzla İnşa Edilen, Tzu-Chieh Li'nin "Görünmez Gölge" Adlı Konut Projesi

Tzu-Chieh Li'nin "Görünmez Gölge" adlı konut projesi, farklı malzemelerin uyumlu ve düzenli birleşimi ile modern ve büyüleyici bir tarz yaratıyor. Mermerin doğal dokusunu vurgulayan bu tasarım, geniş ve düzgün bir doku sergileyen geniş bir mermer parçası kullanıyor.

Projenin tarzı, müşterinin tercih ettiği 'büyüleyici ve modern' tarzdır. Hem müşterinin hem de tasarımcının hayal gücünü yaşam alanında hayata geçirmek için tasarımcı, dikdörtgen renk bloklarını belirlemek için gri, siyah ve beyazı kullandı. Ayrıca, taşın doğasını vurgulamak için özel boyalar ve deri dokular kullanıldı. Doğal ışık, ışık ayarlayıcı panjurlardan gelen ahşap kanepeye yansıyor.

Projenin gerçekleştirilmesi için malzeme, mermer, sistem panosu, özel kaplama, metal parçalar ve katı ahşap ızgara kullanıldı. Müşterinin beklentisine uygun bir 'büyüleyici' atmosfer yaratmak için tasarımcı, TV duvarı olarak büyük bir mermer parçası kullandı. Taş, mekanın merkez noktasıdır, gri, siyah ve beyaz ise özel boya, sistem paneli ve ayna ile kullanılarak göz alıcı unsurları yumuşatır ve mermerin dokusunu vurgular.

Proje, 148.7 metrekarelik yeni tamamlanmış bir evdir. 'Büyüleyici ve modern' tema, kamusal alanda belirgindir. Bu nedenle, tasarımcı dekorasyon için taş dokusu, demir raflar ve katı ahşap ızgara kullandı. Özel alanlarda ise, stil modern ve rahat bir eğilim gösterir, kullanıcıların dinlenme ve uyku ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Kesintili renk flaşı, kamusal alanın tasarımını yansıtır. Deri ve fırçalanmış metal sistem panelleri, kamusal alandaki taşın izlenimini yumuşatarak, dinlenme için sessiz bir alan yaratır.

Uzun ve dar alanın dezavantajını gidermek için tasarımcı, mutfak, yemek odası ve oturma odasını birleştiren açık bir düzen kullandı. Üç farklı alanın tutarlı bir atmosfer sunması için tasarımcı, mekanın renk tonunu birleştirdi, mermer, özel boya, aynalar ve deri sistem panelleri tarafından getirilen gri, siyah ve beyazı tüm mekanda kullandı. Ayrıca, düzensiz dikdörtgen renk blokları ve çizgiler, görsel derinliği sunmak ve mekanı yeniden şekillendirmek için kullanıldı.

Ödüllü bir tasarım olan "Görünmez Gölge", 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TZU-CHIEH LI
Görsel Kredileri: MUHO DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: TZU-CHIEH LI
Proje Adı: Invisible Shadow
Proje Müşterisi: TZU-CHIEH LI


Invisible Shadow IMG #2
Invisible Shadow IMG #3
Invisible Shadow IMG #4
Invisible Shadow IMG #5
Invisible Shadow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun