Çocukluk Anılarını Canlandıran Tasarım: Yi Ling Syu'nun Eşsiz Evi

Modern ve Canlı Bir Atmosferde Vintage Dokunuşlar

Yi Ling Syu'nun tasarladığı bu ev, sahiplerinin çocukluk anılarını hatırlatan bir ortamda yaşama arzusunu karşılamak için tasarlandı. Kuzey Avrupa stili veya endüstriyel stile karşı bir alternatif olarak, bu projede terrazzo ve diğer taş malzemeler kullanıldı. İç mekanda ise ahşap mobilya ve dekorasyonlarla vintage bir yaşam ortamı oluşturuldu.

Ev girişinin arka duvarı, İtalyan el yapımı terrazzo ile yapılmış ve müşterilerin bisikletlerini saklamak ve sergilemek için sağlam ahşap desteklerle donatılmıştır. Bu cephe, iç mekan ile dışarıyı ayırırken, kullanıcının bisikletleri bu alanda tamir etmesine veya temizlemesine olanak sağlar.

Ev, İtalyan terrazzo, İtalyan artistik boyalar, donanım, fayans, demir, çelik, karaağaç, beyaza boyanmış ahşap ve iplik kullanılarak gerçekleştirildi. 36-ping proje, dört yatak odası, iki oturma odası ve iki banyo ile donatılmıştır. Aynı katta başka bir hane tarafından kullanılan orijinal duvarlar, mutfak ve girişi bölmek için kullanıldı.

Doğal ışığın ulaşmadığı alanlarda tüm dolapları yerleştirerek kullanıcıların güvenliğini sağlamak ve düzenli bir ortam oluşturmak için tasarlandı. Aynı zamanda, tüm elektrikli cihazlar, duvarların arkasında gizlenmiş olan boşluk şeklindeki televizyon dolabının içinde saklanabilir. Girişin dağıtım kutusu, diğer dolapla bütünleştirilirken aynı yöntemle uygulandı.

Proje, iki hane alanını birleştiren bir ön satış evi olarak tasarlandı. Yatak odaları dışında hiçbir bölme kurulmamış, ev sahibinin üç genç oğlu ve bir köpeği için güvenli, dayanıklı ve kısıtlamasız bir yaşam ortamı sunulmuştur. Yazı masası duvara sabitlenmiş, mobilyaların yerleşimi esnek ve iç mekanın şeffaflığı artırılmıştır.

İki hane ile birleştirilen bu alan, başlangıçta konutları ayıran duvarların kaldırılamaması ve çoğu devrenin gizli olması nedeniyle, bu projenin mekansal düzenlemesi zorlu oldu. Ancak, İtalyan gri terrazzo zeminler, duvardaki çakıl taşı gibi artistik boyalar ve beyaz rustik taş yapımı televizyon duvarı, mekanın modern ve canlı bir his yaymasını sağladı.

Yi Ling Syu'nun bu tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşıladığı için verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi-Ling Syu
Görsel Kredileri: Mowei Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Yi-Ling Syu
Proje Adı: Childhood
Proje Müşterisi: Yi-Ling Syu


 Childhood IMG #2
 Childhood IMG #3
 Childhood IMG #4
 Childhood IMG #5
 Childhood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun