Hotaru: Misaki Kiyuna'nın Işıkla Dans Eden Mobilya Tasarımı

Evde geçirilen zamanı zenginleştirmek için tasarlanan Hotaru, okuma ve aydınlatma özelliklerini birleştiren bir sandalye

Misaki Kiyuna'nın yeni koronavirüs salgını sonucunda evde geçirilen zamanın artması üzerine tasarladığı Hotaru, bir kitap okurken kullanılan ışıkla karanlık bir odada benzerlik gösteren sahne performanslarından ilham alıyor. İnsanlara tepki olarak karanlıkta açılıp kapanan bu tasarım, fantastik ve nazik bir ışık yayan bir ateş böceğini andırıyor.

Hotaru, oturduğumuzda ellerimizi parlak bir şekilde aydınlatan bir sandalye. Işık direği, bir sırt dayanağı görevi görüyor. Bir okuma sandalyesi olmasının yanı sıra, yatağın yanına yerleştirilerek bir yan masa ve aydınlatma olarak da kullanılabilir. Sandalye, laminat kontraplak gösterilerek tasarlanmış ve metal bağlantı elemanları kullanılmadan monte edilebiliyor.

Hotaru, Japon evlerinin küçük zemin planlarına ve mobilya için az yer olmasına karşılık olarak tasarlandı. Sandalyeler mobilyalar arasında yer kapladığı için, sırt dayanağının aydınlatma özelliği verilerek yeni bir öneri sunuldu. Bu, sandalye ve aydınlatmayı birleştiren yeni bir mobilya parçası. Hotaru, çocuklar/kadınlar ve erkekler için iki boyutta mevcut. Stand, bir sırt dayanağı olarak hizmet veriyor ve bir çocuğun üzerine oturduğunda çok çekici görünüyor. Küçük alanlarda keyif alınabilecek bir lamba taburesi.

Hotaru, dört parçanın montajıyla kullanılır: koltuk, ayaklar, stand ve aydınlatma. Aydınlatmanın pozisyonu ileri geri ayarlanabilir. Bacakların açısını belirlerken zorluklar yaşandı. Genel denge, açıya bağlı olarak değiştiği için, mockup ile azar azar ayarlandı.

Hotaru, 2022 yılında Okinawa'da tasarlandı. Bu tasarım, A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyorlar.

Hotaru'nun görsel içeriğine dair fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri Misaki Kiyuna'ya aittir. Bu tasarım, 2022'de Misaki Kiyuna tarafından patentlendi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Misaki Kiyuna
Görsel Kredileri: [Image # 1: Misaki Kiyuna, Hotaru, 2021][Image # 2: Misaki Kiyuna, Hotaru, 2021][Image # 3: Misaki Kiyuna, Hotaru, 2021][Image # 4: Misaki Kiyuna, Hotaru, 2021][Image # 5: Misaki Kiyuna, Hotaru, 2021]
Proje Ekibi Üyeleri: Misaki Kiyuna
Proje Adı: Hotaru
Proje Müşterisi: Misaki Kiyuna


Hotaru IMG #2
Hotaru IMG #3
Hotaru IMG #4
Hotaru IMG #5
Hotaru IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun