Niemeyer II: Joana Santos Barbosa'nın Modernist Mimariye Saygı Duruşu

Özgün ve Konforlu: Niemeyer II Koltuk

Joana Santos Barbosa tarafından tasarlanan Niemeyer II, modernist mimarinin organik formlarından ilham alarak, estetik ve işlevsellik arasında zarif bir denge kuruyor.

1951 yılında tasarlanan Canoas Evi'nden esinlenen Niemeyer II, Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer'in adını taşıyor. Modern düz çatının akıcı formları, koltuğun yuvarlak oturma bölümüne yansıtılmış. Büyük bir granit kayayı çerçeveleyen eğrinin geriye doğru hareketi, koltuğun kolları ve oturma bölümü etrafında akışkan bir şekilde yer alan dikişlerle yeniden yaratılmış. Üstten bakıldığında, bu tasarım rahat oturma alanının tam olarak bu hareketi yeniden yaratıyor.

Niemeyer II, zorlu bir tasarıma sahip bir koltuk. Organik formlarının ardında güçlü bir anlatım barındıran bu tasarım, genel yuvarlak tasarım ile dikişlerin doğru yerleştirilmesine odaklanan bir diyalogla geliştirildi. Sembolizm güçlü ve tasarım da öyle. Bu koltuk, içinde gizli olan karmaşıklığına rağmen neredeyse minimal. Esas olanı vurgulayan tasarım ve detaylar, form ve işlev arasında zarif bir simbiyoz yaratıyor.

Portekiz'in kuzeyinde yer alan Porto şehrinde tamamen el işçiliği ile üretilen bu koltuk, yerel zanaatkarlar tarafından üretiliyor. Geleneksel tekniklerin kullanımı, yeni çağdaş tasarımlar yaratmak için uygulanıyor. Koltuğun döşemesi, InsidherLand yün kumaşı ile kaplanmış ve tabanı mat vernik ile bitirilmiş meşe ağacından yapılmış.

Joana Santos Barbosa tarafından tasarlanan Niemeyer II koltuğunun yuvarlak formları, Oscar Niemeyer'in modernist Canoas Evi'nden etkilenmiştir. Mimarlık detayları ile rafine bir tasarıma sahip olan bu koltuk, minimal ve aynı zamanda bir ifade parçasıdır. Döşeme işi titizlikle yapılmıştır, dikişler esas olanı vurgulamak için azaltılmıştır, böylece bir kuş bakışı görünümünden düz çatının geriye doğru hareketini yeniden üretmektedir. Özel bir dokuma bouclé ile kaplanmış olan bu misafirperver koltuk, insanları nazik bir kucaklama ile karşılar ve odadaki en rahat yer gibi hissettirir.

2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratımlara verilir. Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan bu ürünler ve parlak fikirler, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerletir, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleri ile dünyayı önemli ölçüde etkilerler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Joana Santos Barbosa
Görsel Kredileri: Video: InsidherLand Images white background: InsidherLand Image in a house ambience: Weco Gallery
Proje Ekibi Üyeleri: Joana Santos Barbosa
Proje Adı: Niemeyer II
Proje Müşterisi: Joana Santos Barbosa


Niemeyer II IMG #2
Niemeyer II IMG #3
Niemeyer II IMG #4
Niemeyer II IMG #5
Niemeyer II IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun