Shanghai Kentsel Planlama Müzesi: Geleceğin Şehirlerini Şekillendiren Yenilikçi Bir Yaklaşım

Mengdi Li liderliğindeki tasarım ekibi, Shanghai Kentsel Planlama Müzesi'ni yeniden tasarlayarak, şehir planlama ve inşaatının başarılarını sergileyen profesyonel bir mekan yarattı.

Yenilenme ve renovasyon sürecinin ardından, Shanghai Kentsel Planlama Müzesi, daha sıcak ve kültürel bir insanlık şehri, daha dinamik ve ilerleyen bir inovasyon şehri ve daha dirençli ve sürdürülebilir bir ekoloji şehri olarak yeniden doğdu.

Müze, Çin'in dört birinci sınıf şehirlerinden biri olan Shanghai'nın kentsel imajını ve gelişim başarılarını sergileyen önemli bir tanıtım platformu olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda ulusal bir 4A seviye turistik cazibe merkezi, ulusal bir bilim eğitim üssü ve Shanghai'daki uluslararası kültürel değişim merkezi olarak hizmet veriyor.

Mengdi Li, Xiaobai Luo, Lihui Song ve Ming Li'den oluşan tasarım ekibi, müzeyi 7000m²'lik bir alanda, 360° dijital dairesel ekran sanatı kurulumu, LED yer ekranı, dünyanın en büyük 5D dijital şehir kum tablası "şehir beyni", VR cihazı, hologram, dijital ikiz, interaktif büyük daldırıcı karma gerçeklik sahneleri, izometrik model ve AR ekran cihazı, dev LED ekran gibi teknolojik uygulamalarla donatarak hayata geçirdi.

Shanghai Kentsel Planlama Müzesi, açılışından bu yana 20 yıl içinde Çin'den ve yurtdışından 7.22 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. Müze, Shanghai'nın geçmişini, bugününü ve geleceğini bir araya getiriyor ve vatandaşların ve ziyaretçilerin Shanghai'yi anlamaları için önemli bir pencere oluşturuyor. Kentsel gelişimin vizyoner hedeflerine odaklanıyor, Shanghai'nın kentsel inşaat ve gelişiminin canlı örneklerini kaydediyor ve gelecekteki kentsel gelişim eğilimlerini yansıtıyor.

Modern yüksek teknoloji ve yenilikçi ifade becerisiyle yaratılan çeşitli sergileme formları, farklı türdeki vatandaşlara ve ziyaretçilere zengin ve çeşitli içerik ve deneyimler sunuyor. Ziyaretçilerin yaşama, çalışma, öğrenme ve ziyaret etme için Shanghai'nın iyi çevresini daha iyi deneyimlemelerini sağlıyor ve şehrin uyumunu, cazibesini, yaratıcılığını, rekabet gücünü ve etkisini artırıyor.

Shanghai Kentsel Planlama Müzesi, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SILKROAD BLUE CREATIVE EXHIBITION CO.,L
Görsel Kredileri: SILKROAD BLUE CREATIVE EXHIBITION CO.,L
Proje Ekibi Üyeleri: Mengdi Li Xiaobai Luo Lihui Song Ming Li
Proje Adı: Shanghai Urban Planning
Proje Müşterisi: SILKROAD BLUE CREATIVE EXHIBITION CO.,L


Shanghai Urban Planning IMG #2
Shanghai Urban Planning IMG #3
Shanghai Urban Planning IMG #4
Shanghai Urban Planning IMG #5
Shanghai Urban Planning IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun