Nexcell Orbit RX: Ayakkabı Endüstrisinde Yenilikçi Bir Çözüm

King Steel Machinery Co., Ltd. tarafından tasarlanan Nexcell Orbit RX, ayakkabı endüstrisinde çevre dostu ve yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

King Steel Machinery Co., Ltd. tarafından tasarlanan Nexcell Orbit RX, ayakkabı endüstrisinde çevre dostu ve yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Bu yeni model, daha hafif ayakkabılar yapmayı ve aynı zamanda çevre kirliliğini çözmeyi hedefliyor.

Nexcell Orbit RX, piyasadaki az sayıdaki fiziksel köpük elastomer enjektörlerinden biridir ve daha önce geliştirilen Nexcell makinesine dayalı yepyeni bir modeldir. Fiziksel köpük elastomer enjektörünün geliştirilmesiyle, Orbit RX üretim maliyetini etkin bir şekilde azaltabilir ve en iyi stabiliteyi, performansı ve verimliliği sağlar. İki tepsi aracılığıyla farklı süreçleri bağlayarak, ürünün farklı ihtiyaçlarını karşılamak için çoklu üretim modları sunar. Fiziksel köpük sistemi ile birleştirildiğinde, en iyi fiziksel köpük elastomer enjektörü seri üretim seçeneğini sunar.

Şu anda, çoğu ayakkabı endüstrisi orta taban malzemesi olarak EVA köpüğü kullanmaktadır. Ancak, kimyasal köpüğünün ayrışma sırasında zararlı gaz oluşturma, geri dönüştürülemeyen malzemeler, karmaşık üretim süreçleri ve bitmiş ürün boyutunun kontrol edilmesinin zor olması gibi sorunları vardır. Nexcell, çevre kirliliğini çözebilecek ve aynı zamanda tüketicilerin psikolojik beklentilerini karşılayabilecek daha hafif ayakkabılar yapmayı başardı.

Orbit RX, dayanıklılık için sağlam kaplamalar ve şok ve darbe direnci gerektiren hassas makinelerdir. Orbit RX iç enjektör ünitesi ve karıştırıcı, tozdan korunmak için NexCell lineer kalkan tasarımının neslini sürdürür. Ayrıca, makinenin yan ve arka girişleri, personelin malzeme/kalıp değiştirme, rutin bakım ve temizlik için makineye girmesi için uygundur. Dahası, makine, çizikler ve çarpmalardan dış zararları önlerken bir stabilite ve güvenilirlik hissi veren siyah sac metal kaplama ile korunmaktadır.

Orbit RX, rahat ve stabil beyazı temel alırken, marka ruhunu mavi ile birleştirir, teknoloji hissi sunar ve uyarı ışığı işlevini entegre eder. Makinenin arka tarafı, marka tanınırlığını artırmak ve ısı dağılımını, izlemeyi ve güvenlik koruma işlevlerini kolaylaştırmak için lazer kesimli örgü pencere tasarımı ile modüler bir kaplama tasarımı benimser.

Orbit RX, aynı süreç ve aynı çıktı için iki çift tabanca ve tepsi ile yeni bir süreç aracılığıyla ekipman yatırım miktarını azaltabilir ve fabrika alanının kullanımını artırabilir. Bu proje, Eylül 2020'de Tayvan'da sergilendi. Ayakkabı endüstrisi şu anda orta taban için EVA kullanıyor, ancak ham madde yeterince güçlü değil ve yalnızca diğer malzemeler veya kimyasal köpükle elde edilebilir.

Orbit RX fiziksel köpük enjeksiyon sistemi, süperkritik gazı plastikle karıştırır ve ardından ürünü enjeksiyon kalıplama ile üretir. Üç ana özelliği vardır: çevre koruma, geri dönüştürülebilir ürünler ve yüksek otomasyon, ve malzeme %100 geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir kullanım için olabilir.

Gelecekte, Orbit RX sadece ayakkabı endüstrisinde kullanılmayacak, aynı zamanda spor koruyucu ekipmanlar, IC paketleme, taşımacılık ve köpük elastomer gerektiren diğer alanlarda da kullanılacaktır. Bu Tasarım, 2023'te A' İmalat ve İşleme Makine Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmelliği sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: King Steel Machinery CO., LTD
Görsel Kredileri: King Steel Machinery Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: King Steel Machinery Co., Ltd.
Proje Adı: Nexcell Orbit RX
Proje Müşterisi: King Steel Machinery CO., LTD


Nexcell Orbit RX IMG #2
Nexcell Orbit RX IMG #3
Nexcell Orbit RX IMG #4
Nexcell Orbit RX IMG #5
Nexcell Orbit RX IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun