Ödüllü Tasarımcı Fabio Su'nun "President 15" Konuk Evi Projesi

Doğa İle İç İçe, Sağlıklı ve Çevre Dostu Bir Yaşam Alanı

Önemli bir tasarımcı olan Fabio Su, "President 15" adlı projesiyle konuk evi konseptini yeniden tanımlıyor. Doğayı iç mekana taşımayı hedefleyen Su, bu projede sağlıklı yaşam ve çevre koruma kavramlarını vurguluyor.

Projenin ilham kaynağı, çevresindeki yeşil alanlar oldu. Bu yeşilliği iç mekana taşımayı hedefleyen Su, tatil atmosferini yansıtan, rahat ve samimi bir konuk evi tasarladı. Uzaktan kızılötesi ahşap zeminin kullanıldığı evde, metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırarak sürekli sağlıklı bir yaşam sunuluyor.

Evde kullanılan malzemeler ve kaplamalar düşük formaldehit içeriyor, bu da ev sahibinin toprak, insanlık ve ekolojiye olan saygısını yansıtıyor. Çizgi ve yüzeyin sanatsal, bağlamsal ve kültürel değerleri, sağlıklı yaşam ve çevre koruma kavramlarına vurgu yapılıyor ve uygulamaya konuluyor.

Evde kullanılan malzemeler arasında gri cam, siyah cam, siyah ayna, parlak ayna, oluklu cam, fırın emaye çelik levha, titan kaplı çelik levha, yapay taş, alüminyum çerçeve, oymalı siyah antik yüzey, altın dağ parlak yüzey, bulut manzarası, uzaktan kızılötesi ahşap zemin, dikilmiş deri, seramik ince levha, gerilmiş kumaş, Silestone, SeedDesign aydınlatma, KD kaplama levha, İspanyol Majolica karoları, dalga perdeler, petek gölgelikler, güneş rulo perdeleri, alüminyum panjurlar bulunuyor.

Evde dış mekan manzarasını iç mekana taşıyan gölgeler ve ayna yansımaları kullanılıyor. Bu tekniklerle mekanın genişleyip rahatladığı bir etki yaratılıyor. Titan kaplı metal ve doğal taşın süslemeleri, lüks bir dil ve resim getiriyor. Uzaktan kızılötesi masif ahşap zeminin tüm evde kullanılmasıyla çevre koruma ve sağlık kavramları gerçekleştiriliyor.

Proje, Nisan 2021'de başladı ve Nisan 2022'de Tayvan'ın Taichung kentinde tamamlandı. Tasarımın odak noktası, bu binayı rahat, konforlu ve atmosferik hale getirmekti. Hem güzel hem de pratik olan, aynı zamanda çevre dostu, sürdürülebilir ve sağlıklı yapı malzemelerini kullanmak bu seferki odak noktamızdı.

Ev sahibinin çok sayıda koleksiyonu olduğu için, açık teşhir rafları her alanın ana duvar teması olarak tasarlandı. Sergileme ve depolama çift fonksiyonları aracılığıyla, düşünceli bir şekilde tasarlanmış dolaplar, mekanın ifadesini ve ihtiyaçlarını zenginleştiriyor.

Proje, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2023'te Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabio Su
Görsel Kredileri: Image#1:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#2:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#3:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#4:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#5:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Fabio Su
Proje Adı: President 15
Proje Müşterisi: Fabio Su


President 15 IMG #2
President 15 IMG #3
President 15 IMG #4
President 15 IMG #5
President 15 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun