Stamatakis Bakery: Antonia Skaraki'nin Yeniden Markalaştırma Başyapıtı

Tradyonel bir firmanın hikayesini yeniden anlatan özgün bir tasarım

Antonia Skaraki tarafından tasarlanan Stamatakis Bakery'nin yeniden markalaştırma projesi, bir firmanın başarılı tariflerinin kuşaktan kuşağa geçişini orijinal bir şekilde yakalamayı hedefliyor. Tasarımın ilham kaynağı, fırına ekmeklerini koyarken üzerlerine ritüelistik bir damga vuran Eugenia'nın dokunuşu oldu.

Skaraki'nin tasarımı, diğerlerinden farklı kılan özelliği, Eugenia'nın benzersizliğini ve yaratıcılığını vurgulamasıdır. Eugenia, bir kalıptan çıkmış gibi değil, her zaman farklı ve özgün bir figür olarak tasvir edilmiştir. Tasarımın ana kahramanı, fırının sahiplerinin annesi olan Eugenia'dır. Skaraki, Eugenia'yı bir yaratıcı olarak tanımlar; tat ve zevk ritüeli aracılığıyla yaratılışı doğuran kişi.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, oyma tekniği kullanılarak oluşturulan bir dizi paketten oluşur. Paketler, çeşitli boyutlarda kutular, kahve fincanları, çantalar, peçeteler ve daha fazlasını içerir. Tüm fiyonklar geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmıştır. Fiyonklar, orijinal ambalajın üretim için kesildiğinde alınan kağıt artıklarından yapılmıştır. Artık kağıtları atmak yerine, onları son dokunuş olarak yeniden kullanıyoruz.

Proje, Mayıs 2020'de Atina'da başladı ve Ekim 2021'de Atina'da tamamlandı. Haziran 2021'de Girit'te sergilendi. Bu tasarımın altında yatan araştırma yoktu. Tasarımın amacı, Stamataki fırınının logosunu ve ambalaj tasarımını oluşturmaktı. Zorluk, bir şirketin başarılı tariflerinin kuşaktan kuşağa geçişini orijinal bir şekilde yakalamaktı.

Tasarım, bir evin otantik tariflerinin ve anılarının bir litografisi olarak tanımlanabilir. En sevilen fırın ürünleri, tat ve zevk ritüeli ile gelenekle buluştuğunda, akla gelen her zaman bir kadın figürüdür. Eugenia'nın otantik lezzetleri, duygusal anıları getiriyor, geleneksel tariflerin ustalığı! Eugenia bir litografidir, hiçbir zaman aynı değildir, hiçbir zaman bir kalıptan çıkarılmaz. Eugenia için kalıp yoktur çünkü o, annenin benzerliğidir.

Stamatakis Bakery'nin yeniden markalaştırma projesi, 2023'te A' Packaging Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Antonia Skaraki
Görsel Kredileri: Image No#1 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#2 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#3 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#4 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#5 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)
Proje Ekibi Üyeleri: creative director: Antonia Skaraki art director: Andreas Deskas
Proje Adı: Stamatakis Bakery
Proje Müşterisi: Antonia Skaraki


Stamatakis Bakery  IMG #2
Stamatakis Bakery  IMG #3
Stamatakis Bakery  IMG #4
Stamatakis Bakery  IMG #5
Stamatakis Bakery  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun