Meta Cell: Geleceğin Bilinmezliklerinden İlham Alan Bir Bilardo Masası

Abbas Sufi Nejad'ın Uzaylıların Gizemli İzlerinden Esinlenerek Tasarladığı Bilardo Masası

Meta Cell, uzaylıların dünyamızda bıraktığı gizemli ve merak uyandıran izlerden ilham alınarak tasarlanmış bir bilardo masasıdır. Bu proje, düşünme ve mantık yürütme duygusunu teşvik etmek ve çevremizdeki olayları ve dünyayı basitçe görmezden gelmemek için tasarlanmıştır.

Meta Cell, tasarımı ve yumuşak siluetleri sayesinde her türlü farklı ortamda var olabilen bir parçadır. Fiber takviyeli plastik ile ham malzemeden yapılmıştır, bu da ona daha yüksek bir stabilite sağlar. Üst yüzeyi, kolay temizlenebilmesi ve orijinal güzelliğinin sonsuza dek korunabilmesi için parlak bir bitişe sahiptir.

Üretim sürecinde CNC frezeleme ve 3D baskı teknolojileri kullanılmıştır. Malzeme olarak Fiber Takviyeli Plastik (FRP) ve renk katkısı olarak Poliüretan (PU) kullanılmıştır. Teknik özelliklerine bakıldığında, 157(W)*281.5(L)*85(H) cm boyutlarında ve 480 kg ağırlığında bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Taş plaka ağırlığı 300kg olup, toplam taşıyabileceği ağırlık 1100 kg'dır.

Meta Cell Bilardo Masası, Futuristik, Modern, Fiber Karbon, Masa, Mobilya, Uzaylılar, Uzay, Gezegenler gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu projede Abbas Sufi Nejad'a, Hassan Pourmahabadian isimli bir tasarımcı yardımcı olmuştur.

Meta Cell, sadece estetik ve ideal işlevselliğe ulaşmak için değil, aynı zamanda kavramını tamamlamak için tasarlanmış geleceğe yönelik bacak formuna sahiptir. Ayrıca, tasarımı ile kullanıcılar ve diğer gezegenlerin yaratıkları arasında duygusal bir bağlantı kurar. Bu proje, 2022 yılında Tahran'da tasarlanmıştır.

Tasarım sürecinde, karmaşık formları basitleştirme ve futuristik stilini koruma yanı sıra tasarım yoluyla projeyi ve kullanıcıları arasında duygusal bir bağlantı kurma konusunda birçok eskiz yapılmıştır. Ayrıca, uzaydaki yaratıkların dünyamızdaki farklı izlerini keşfetmek ve bu izleri mobilya şekline nasıl aktaracağımız konusunda araştırmalar yapılmıştır.

Tasarım sürecindeki ana zorluk, koruyucu sembollerin çeşitli formlarında geleceğe yönelik bir mobilya parçası için pazar talebini karşılamak, uzaylıların şekillerini merak uyandıran parçalara dönüştürmek, performans ve estetiği birleştirmek ve nesne, uzaylılar ve kullanıcılar arasında duygusal bir bağlantı kurmaktı.

Meta Cell, bir bilardo masası olarak ideal işlevini yerine getirebilmesi ve kavramını tamamlaması için tasarlanmış karmaşık bacak formuna sahip bir bilardo masasıdır. Temel malzeme, kullanıcıların kolayca temizleyebilmesini sağlayan toz geçirmez bitişlere sahip fiber takviyeli plastiktir.

Meta Cell, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Abbas Sufinejad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #2: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #3: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #4: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #5: Photographer, Janblak studio, Image, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Hassan Pourmahabadian
Proje Adı: Meta Cell
Proje Müşterisi: Abbas Sufinejad


Meta Cell IMG #2
Meta Cell IMG #3
Meta Cell IMG #4
Meta Cell IMG #5
Meta Cell IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun