Sini Majuri'nin "River" Vazosu: Suonenjoki'nin Mavi Nehirlerinden İlham Alan Bir Tasarım

Finlandiya'nın Suonenjoki şehrindeki bir mavi nehir tarafından ilham alınan River vazo, sıradışı bir tasarım ve üretim süreci ile dikkat çekiyor.

Finlandiyalı tasarımcı Sini Majuri'nin "River" adını verdiği bu vazo, Suonenjoki'deki bir mavi nehir tarafından ilham alınmıştır. Tasarım, camın akıcı hareketinin zarafetini ve kırılgan ama sonsuz bir duraklama haline dondurulmuş olmasını yansıtıyor. Her bir vazo, akıcı nehir suyunun dansını taklit eden benzersiz renk sıçramalarına sahip.

Her bir vazo, ağızdan üfleme camdan stüdyo yapımıdır. Her bir kabın benzersiz bir su gibi renk akışı vardır. Koleksiyon, İskandinav soğukluğunu, renklerin cam katmanları içinde serbestçe akmasına izin veren kaprisli Finlandiya cam üfleme teknikleriyle karıştırır.

Her bir vazo, Finlandiya'da ustaca el işçiliği ile üretilmiştir. Her ağızdan üfleme objenin benzersiz bir su dokusu vardır ve el ile imzalanmıştır. Alt kısmında ışıkla tepkimeye giren soda kabarcıkları vardır. Serinin arkasındaki tasarım felsefesi, zarif, zamansız ve dayanıklı günlük objeler yaratmaktır. Vazolar, değerlerini yüksek kalite ve tasarımlarından alır.

River vazo, 2021 yılında Suonenjoki şehri için tasarlanmıştır. Tasarımın amacı, ağızdan üfleme camın araçlarıyla akıcı suyun özünü yakalamaktır. İzlenimin akıcı, özgür ama uyumlu olması arzu edilir. Doğadaki zıtlıklar, koleksiyonun ana araştırma bakış açısıdır.

Tasarımın zorluğu, nehrin hareketini, güzel bir şekilde basitleştirilmiş oval şekille akışını sağlamaktır. Koleksiyonun her bir kabı benzersizdir. Bu nedenle, yaratılan tüm parçaların aynı ruha, ama benzersiz bir karizmaya sahip olması gerekmektedir.

Özgür şekilli River vazo, Orta Finlandiya'da bulunan bir nehir tarafından ilham alınmıştır. Derin mavi kab, ağızdan üfleme stüdyo camından yaratılmıştır. Her vazonun şeklinin etrafında benzersiz ve eşsiz bir su gibi renk akışı vardır. Koleksiyon, basitleştirilmiş klasik şekli, İskandinav soğukluğunu ve renklerin cam obje içinde serbestçe akmasına izin veren klasik cam üfleme tekniklerini karıştırır.

2022 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sini Majuri
Görsel Kredileri: Sini Majuri, Helsinki, Finland
Proje Ekibi Üyeleri: Sini Majuri
Proje Adı: River
Proje Müşterisi: Sini Majuri


River IMG #2
River IMG #3
River IMG #4
River IMG #5
River IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun