Rockefeller Rock Crystal Diamond: Tippy Hung YuTing'in Cesur ve Yenilikçi Tasarımı

Fine Jewelry Ring: New York Şehrinin Cesaretini ve Aşkını Yansıtan Özgün Bir Tasarım

Rockefeller Rock Crystal Diamond, New York City'nin cesur karakterinden ilham alan ve bu karakteri yansıtan bir yüzük tasarımıdır. Tasarımcı Tippy Hung YuTing, şehrin "kaya" gibi sağlam ve dayanıklı yapısını temsil etmek için kaya kristalini kullanmıştır.

Tasarım, 14K sarı altın kullanılarak yapılmış ve özel kesim üçgen şeklinde doğal kaya kristali özelliği taşır. Kaya kristalinin üzerine minik pırlantalı bir üçgen parça eklenmiştir, bu parça neredeyse bir elmas kalkan gibi görünür. Kalkanın kaya kristalinin yüzeyine tam oturabilmesi için ölçülerin son derece hassas olması gerekmektedir.

Öncelikle yüzük ayarı kağıda çizildi ve bilgisayara aktarılarak bir bilgisayar modeli oluşturuldu. Ardından tasarım döküldü ve ham bir kaya kristali, ayara uyacak şekilde kesildi. Kaya kristalinin üst yüzeyi ölçüldü ve pırlantalarla dolu üst metal parça oluşturuldu.

Pırlantalar yerleştirildikten sonra, üst parça, kaya kristalinin yüzeyine delikler açılarak sabitlenir. Kaya kristali ve metal parça daha sonra birleştirilir. Bu süreç, tasarımın gerçekleştirilme teknolojisini ve üretim sürecini oluşturur.

Doğal Kaya kristali 9mm ölçülerinde olup, 14K sarı altın içerisine yerleştirilmiştir ve doğal yuvarlak pırlantalarla süslenmiştir. Pırlantaların berraklığı SI seviyesindedir. Bu özellikler, tasarımın teknik özelliklerini oluşturur.

Yüzük, giyilebilir veya bir koleksiyon parçası olarak evde sergilenebilir. Bu, tasarımın etkileşim özelliklerini belirler. Tasarımın en zorlu kısmı, üst metal parçanın kaya kristaline sabitlenmesiydi. Bu, tasarımın yaratıcı ve teknik zorluklarını aşma sürecini oluşturur.

Rockefeller Rock Crystal Diamond, 2022 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tippy Hung
Görsel Kredileri: Tippy Hung
Proje Ekibi Üyeleri: Tippy Hung Yu-Ting
Proje Adı: Rockefeller Rock Crystal Diamond
Proje Müşterisi: Tippy Hung


Rockefeller Rock Crystal Diamond IMG #2
Rockefeller Rock Crystal Diamond IMG #3
Rockefeller Rock Crystal Diamond IMG #4
Rockefeller Rock Crystal Diamond IMG #5
Rockefeller Rock Crystal Diamond IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun