Ukraynalı Kashambas: Yardım İçin Savaşan NFT Koleksiyonu

Alice Kalnitska'nın Tasarladığı Yardım Odaklı NFT Koleksiyonu ve Web Sitesi

Ukrayna'da yaşanan trajik olaylar, tasarımcı Alice Kalnitska'yı insanlara yardım etmek için bir NFT koleksiyonu oluşturmaya yönlendirdi. Bu koleksiyon, Kashambas adı verilen 10 cesur savaşçının tasvirlerini içeriyor ve toplanan fonlar insanların tahliyesi ve insani yardım için kullanılıyor.

24 Şubat 2022'de Ukrayna'da yaşanan korkunç olaylar, Alice Kalnitska'yı harekete geçirdi. Kashamba, aç ve öfkeli bir kedi anlamına geliyor. Bu koleksiyon için Ukraynalı Kashambas, aynı zamanda bir pitch deck web sitesi de oluşturuldu. Her bir Kashamba benzersizdir ve adaleti getirir. Bu korkutucu zamanlarda Kashambas'lara ihtiyaç duyulduğu için bir NFT koleksiyonu ve Pitch-deck web sitesi oluşturulmaya karar verildi.

Kalnitska'nın tasarımı, parlak renklerle pozitif bir duygusal arka plan oluşturuyor. Ana renk mor, aksan renkler ise pembe, turuncu ve sarı. Tipografi, karakteri yansıtıyor: sıkı ve ciddi. NFT sanatları, grafikler olarak kullanılıyor. Tasarım, Adobe Illustrator, Figma ve Adobe Photoshop gibi araçlar kullanılarak gerçekleştirildi ve HTML, CSS, JavaScript ile geliştirildi.

Web sitesi, tamamen duyarlı olacak şekilde tasarlandı: 4K çözünürlük, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlar için uygun. Chrome, Firefox, Safari, iOS ve Android'in en son sürümlerinde kullanılabilir. Site, kolay navigasyonlu tek sayfalık bir yapıya sahip. Tasarım, kullanıcıları hedef eyleme odaklamak için çok sayıda grafik özelliği ve minimum metin açıklaması içeriyor.

İlk NFT, 28 Şubat 2022'de Ukrayna, Kharkiv'deki bir bomba sığınağında oluşturuldu. Pitch deck sitesi Mart 2022'de Ukrayna'da oluşturuldu ve web'de yayınlandı. En büyük zorluk, sürekli stres altında olmaktı. Bu, tüm trajediyi ve olumlu düşünceleri iyi bir gelecekte göstermeye engel oldu. Çözüm, öfkeli bir kedi yüzü oluşturmak ve parlak pozitif renkler kullanmaktı.

Alice Kalnitska'nın tasarımı, 2022'de A' Website ve Web Design Ödülleri'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcıca dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alice K
Görsel Kredileri: Alice K, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Artist and Designer: Alice K Developer: Oleg K
Proje Adı: Ukrainian Kashambas
Proje Müşterisi: Alice K


Ukrainian Kashambas IMG #2
Ukrainian Kashambas IMG #3
Ukrainian Kashambas IMG #4
Ukrainian Kashambas IMG #5
Ukrainian Kashambas IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun