Ridge Room: Yerel Kültürü Yansıtan Sıcak ve Şık Bir Mekan

Hans Kline, Hyatt Place Otel Misafirlerine Yöresel Bir Deneyim Sunuyor

Ridge Room, yerel av kulübeleri ve kayak evlerinden ilham alarak tasarlanmış bir restoran ve çatı katı lounge'dur. Tasarımcı Hans Kline, bu mekanı oluştururken yerel kültürü yansıtan sıcak ve çekici bir alan yaratmayı hedeflemiştir.

Hyatt Place otelinin en üst katında yer alan Ridge Room'un özel bir girişi bulunmaktadır: Trophy Room. Yemek alanı, rustik meşe oturma gruplarına sahip pirinç masalar ve geniş bir terasa açılan cam pencerelerle donatılmıştır. Lounge alanı, özel bir şömine ve duvar resmi önünde düşük oturma gruplarına sahiptir. Özel tasarım boynuz avizelerin altında ek oturma alanı sağlayan iki adet kırmızı tabanlı yüksek masa bulunmaktadır. Lounge alanının uzak duvarında, vintage fener koleksiyonumuzun sergilendiği gömme dolaplar bulunmaktadır.

Bar, otel odalarının yanında ve üzerinde yer aldığından, ek ses yalıtımı duvarların içine ve katlar arasına yerleştirilmiştir. Lounge alanı, tüm alanı doğrudan terasa açan bir NanaWall, açılır cam duvar sistemine sahiptir. Davinci şöminesi, çoğunlukla ısıyı uzaklaştıracak şekilde özel olarak yapılmıştır, bu sayede cam asla ısınmaz. Bu, çatıda bulunan bir güçlü havalandırma ile sağlanır ve şöminenin tüm gün çalışmasına izin verirken misafirlerin konforunu etkilemez.

Barın arkasında, bar alanını aydınlatan sıcak bir ışık sağlayan, arkadan aydınlatmalı gökkuşağı oniks levhalar bulunmaktadır. Bar tezgahı üzerinde, Charleston, SC'den LaBastille tarafından üretilen özel bir çinko tezgah bulunmaktadır.

Ridge Room, samimi mekanlar ve Blue Ridge Dağları'nın çatı katı manzarasını sunmaktadır. Bu proje, 2019'da başlamış ve Aralık 2021'de tamamlanmıştır. Tasarım projesinin hazırlığı, markayı öğrenmek için Virginia, Kuzey Carolina ve Pennsylvania'daki tüm Hyatt Place'lere yapılan ziyaretlerle başlamıştır. Otel sahibi tamamen prototipik gitmek istemediği için, Hyatt Place tarafından otelin en üst katında Ridge Room için yarı özel bir alan yapmak üzere bir konsept sunumu onaylanmıştır.

Bu proje, bölgeye birçok yeni özellik getireceği için, Ridge Room'un belirli unsurları şehir tarafından onaylanmak zorunda kalmıştır. Şehir, ateş özellikleri veya çatı katı güverteleri hakkında herhangi bir mevcut düzenlemeye sahip olmadığından, tasarımcının güvenliği birincil düşünce olarak alarak şehir yetkililerine sunumlar yapması gerekmekteydi.

Ridge Room lounge, tasarımcının Blue Ridge Dağları'nda bulunan dağ kulübelerine olan sevgisinden ilham almıştır. Bu çatı katı konumu, Shenandoah Vadisi boyunca çatı katı lounge manzaralarını sunar. Panelli duvarlar, çinko bar ve arkadan aydınlatmalı gökkuşağı oniks, bir kulübeyi anımsatan sıcak bir ortam yaratır. Sergiler, yerel hatıralarla doludur ve duvarlar benzersiz sanat eserleriyle kaplıdır. Özel bir duvar resmi, oturma alanını yumuşak ışıkla aydınlatan benzersiz bir şömine içerir. Mobilyalar bistro masalarıdır ve oturma salonu, özel bir Chesterfield kanepe etrafında merkezileştirilmiştir.

Bu tasarım, 2023'te A' İç Mekan Alanı, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hans Kline
Görsel Kredileri: Photography by DBHK
Proje Ekibi Üyeleri: Hans Kline
Proje Adı: Ridge Room
Proje Müşterisi: Hans Kline


Ridge Room IMG #2
Ridge Room IMG #3
Ridge Room IMG #4
Ridge Room IMG #5
Ridge Room IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun