Casa Acqua: Cristina Menezes'in Sürdürülebilirlik Öncelikli Ev Tasarımı

Modern Roma Konutlarından İlham Alan, Doğayla Bütünleşen Bir Yaşam Alanı

Çağımızın en önemli mimari tasarımlarından biri olan Casa Acqua, Cristina Menezes tarafından tasarlanmıştır. Bu sürdürülebilir ev, doğa ile tam bir uyum içinde yaşamayı hedefleyenler için ideal bir seçenektir.

İlk Roma konutlarından ilham alınarak tasarlanan Casa Acqua, O şeklinde bir zemin planı ve iç avlu ile tüm alanların görsel entegrasyonunu sağlar. Bu tipoloji, dört modül ve su aynalarıyla çevrili bir iç avlu kullanılarak Casa Acqua'ya uyarlanmıştır. Tüm modüller tamamen açıktır ve doğal havalandırma ve aydınlatmanın kullanılmasını sağlar. Gizlilik için dikey panjurlar kullanılmıştır.

Casa Acqua, dünyanın yaşadığı bu dönem için özellikle Brezilya'daki talep eylemi için tasarlandı. Kuru tropikal iklimi olan herhangi bir yerde yaşayan ve doğayla uyumlu bir şekilde yaşamak isteyen herkes için ilham ve araçlar sağlar. Sürdürülebilirlik prensiplerine dayanan bir ev, bu tasarımı benzersiz ve farklı kılar. Prefabrik modüllerin kullanımı, doğaya olan inşaat etkisini azaltır, inşaat süresini ve maliyetini kısaltır.

Tasarım, kısa sürede inşa edilebilecek dört prefabrik modül ile gerçekleştirildi. Bu modüllerin kullanımı, sentetik kaplamaların ve ölçülerinin alt katlarının kullanılmasını sağladı ve bu çözüm doğaya daha az etki etti. Casa Acqua, dış alanla tam entegrasyon sağlamak için tamamen açıktır.

Casa Acqua'nın toplam alanı, su aynaları dahil olmak üzere iki yüz on metrekaredir. Bu proje, bir pandemi döneminde, doğayla tam temas halinde, ışık ve doğal havalandırma dolu bir yaşam için genç bir çift için yaratıldı.

Proje, Mayıs 2021'de başladı ve Eylül 2021'de Belo Horizonte, Minas Gerais, Brezilya'da inşaatı tamamlandı. Günümüzde tüm mimarlar toplulukları, insanların evlerinde daha iyi ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı olmaya çalışıyor. Casa Acqua konsepti, bu talep eylemi için Brezilya'da yaratıldı.

En önemli zorluk, Casa Acqua'yı cam çerçeveler olmadan kapatmak için doğru çözümü bulmaktı. Müşteri, tam entegrasyonla birlikte tam havalandırma ve doğal aydınlatma istedi. Gizlilik ve güneşten, yağmurdan, böceklerden ve güçlü rüzgarlardan korunma için dikey rüzgarlık ve panjurlar kullanıldı. Bu çözümle Casa Acqua, pandemi günlerinde, klimasız, sürdürülebilirlik prensiplerini ve sağlıklı bir evi garanti etti.

Casa Acqua, ilk Roma konutları gibi tasarlandı. Vesuvius yanardağının petrifik lavalarının altında keşfedilen bu konutlar, O şeklinde bir zemin planı ve bir iç avluya sahipti; odaların etrafında balkonlar vardı ve bu da alanların görsel entegrasyonunu sağlıyordu. Bu tipoloji, güncel zamanlara ve özellikle de pandemi gerçekliğine uyarlandı ve Brezilya'daki Casa Acqua projesi için yeniden düşünüldü.

2022'de A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmeliyet düzeyini gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cristina Menezes
Görsel Kredileri: Main Image: Photographer Jomar Bragança,2021 Image #1: Photographer Jomar Bragança,2021 Image #2: Photographer Jomar Bragança,2021 Image #3: Photographer Jomar Bragança,2021 Image #4: Photographer Jomar Bragança,2021 Vídeo: Estudio NY18,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Jackie Kelly; Isabella Gallegos; Roberta Antunes.
Proje Adı: Casa Acqua
Proje Müşterisi: Cristina Menezes


Casa Acqua IMG #2
Casa Acqua IMG #3
Casa Acqua IMG #4
Casa Acqua IMG #5
Casa Acqua IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun