Aurora: Mobil Telefon Dezenfeksiyon Kutusu

YeQuan Liu'nun Tasarladığı, Teknoloji ve Hijyenin Buluştuğu Ürün

YeQuan Liu tarafından tasarlanan Aurora, mobil telefonlar için bir dezenfeksiyon kutusu. Bu ürün, günlük hayatta sıklıkla kullandığımız mobil telefonların üzerinde biriken bakterileri yok ediyor. Aurora, evlerimizden, kamu alanlarına, sağlık kuruluşlarına kadar birçok yerde kullanılabiliyor.

YeQuan Liu, Aurora'nın tasarım sürecinde, mobil telefonların üzerinde birçok bakteri üretildiğini ve bu bakterilerin bir kısmının bizim, bir kısmının ise çevremizden geldiğini belirtiyor. Özellikle halka açık alanlarda ellerimizin dokunduğu nesnelerden ve havadaki bakterilerden dolayı telefonlarımızın üzerine bakteri bulaşıyor. Ancak, daha da kötüsü, insanların mobil telefonlarını dezenfekte etmeyi nadiren hatırlaması. Bu durum, telefonların bakteri yuvası haline gelmesine neden oluyor.

Aurora, bu sorunu çözmek için tasarlanmış bir ürün. Aurora serisi ürünler, N1 ve M1 olmak üzere iki farklı dezenfeksiyon kutusundan oluşuyor. N1, yüksek yoğunluklu ultraviyole ışınlarına sahipken, M1 ise UV dezenfeksiyonu ve mobil telefonun her yerini temizleme işlevlerini sağlıyor. Bu ürünler, kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarına göre evlerde, kamusal alanlarda, sağlık kurumlarında ve diğer yerlerde kullanılabiliyor.

N1, mobil telefonun ön ve arka yüzeyini dezenfekte edebiliyor. İçerisinde 12 adet Uvc Led bulunan N1, yüksek yoğunluklu ultraviyole radyasyonu sağlıyor. N1'in açılışında, bir motorla çalışan bir platform bulunuyor. Bu platform, kullanıcı telefonunu kutuya koyduğunda aşağıya doğru hareket ediyor ve telefonu ultraviyole dezenfeksiyonu için içeri alıyor. İşlem tamamlandığında, telefonu kaldırıp geri çıkarıyor. Bu işlem, bir ekmek kızartma makinesinin çalışma prensibine benziyor.

M1 modeli ise, telefonu kutuya yerleştirdikten sonra ön ve arka yüzeyini silip temizleyebiliyor. Ayrıca, M1'in içerisinde bulunan 2 adet Uvc Led, telefonu ve temizleme bezi temizliyor. Kullanıcılar, temizleme bezi bileşenini ayrı ayrı çıkarıp temizleyebiliyor. M1'in üst kısmı ayrıca kablosuz şarj işlevi de sağlıyor.

YeQuan Liu, Aurora'nın tasarım sürecinin Temmuz 2020'de Çin'in Guangzhou şehrinde başladığını ve Aralık 2020'de tamamlandığını belirtiyor. Liu, tasarımın COVID-19'un dünya çapında yayılmasının ardından, insanların kişisel hijyenlerine daha fazla önem vermeye başladıklarını ve bu durumun sadece kişisel bir sorun olmadığını, aynı zamanda aile üyelerini ve meslektaşlarını da etkilediğini belirtiyor.

Aurora, 2022'de A' Safety Clothing and Personal Protective Equipment Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YeQuan Liu
Görsel Kredileri: YeQuan Liu
Proje Ekibi Üyeleri: YeQuan liu , YanRong Li ,XiaoQing Ma
Proje Adı: Aurora
Proje Müşterisi: YeQuan Liu


Aurora IMG #2
Aurora IMG #3
Aurora IMG #4
Aurora IMG #5
Aurora IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun