Moels and Co 528: Bauhaus ve Mid-Century Modern'den İlham Alan Olağanüstü Bir Saat Tasarımı

Betina Greca Menescal'in Yenilikçi Tasarımı, Saat Mekanizmasının Estetik ve Fonksiyonel Birleşimini Kutluyor

Moels and Co 528, mimari geçmişinden ilham alan ve modern imalatla birleşen sağlam tasarım ilkelerine dayanan bir ürün yaratma kararı veren Betina Greca Menescal tarafından tasarlandı. Bu benzersiz saat, altın oranına göre bölümlenmiş asimetrik kadranı ve benzersiz dikdörtgen kasası ile dikkat çekiyor.

Menescal'in tasarımı, Bauhaus ve Mid-Century Modern'den büyük ölçüde etkilenmiş. Kendisi gibi geçmişin daha basit estetiğe sahip uzun ömürlü ürünlerine nostalji duyan birçok insan olduğuna inanıyor. Bu nedenle, geçmişin sağlam tasarım ilkelerini kullanarak ve en iyi bileşenler ve modern üretim ekleyerek temel tasarıma dönme kararı verdi.

Moels & Co 528, benzersiz dikdörtgen kasası ve altın orana göre bölümlenmiş asimetrik kadranı nedeniyle son derece ayırt edici bir saat. Ayrıca, mekanik hareketin çalışmasını gösteren şeffaf kasa arkası, standart 3ATM'den çok daha büyük olan 10 ATM su direnci derecesi, çoğunlukla dalış saatlerinde kullanılan 3mm kalınlığında çift kubbeli safir kristal ve ışık koşullarına bağlı olarak renk değiştiren metalik parıltılarla boyanan kadranı ile dikkat çekiyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için Menescal, teknik çizimleri geliştirmek için Vectorworks kullandı ve 3D baskı yerine sadece kağıt, karton ve velcro kullanarak kendi maketlerini yaptı. Daha sonra CAD dosyalarını fabrikaya iletti, burada prototipi ürettiler. Kasa, yüksek hassasiyetli 5 eksenli CNC işleme ile üretilmiştir ve saat yapımında en yaygın kullanılan metal olan 316L 1.4404 çelikten yapılmıştır. Paslanmaz çelik, mükemmel özellikleri ve kalite kaybı olmadan sonsuz geri dönüşüm kabiliyeti nedeniyle kasa üretimi için en iyi malzeme olmaya devam etmektedir.

Moels and Co 528, dikdörtgen şekilli kasa ve altın orana göre bölümlenmiş asimetrik kadranı ile mid modern yüzyıla ilham veren bir bilek saati. Kadran, ışık koşullarına bağlı olarak kadranın renginin değişmesini sağlayan bir pigment kaplama ile karıştırılan gümüş metalik bir tabanla boyanmıştır. Bu tasarım, bugünkü pazarda gerçekten sıradışıdır.

Menescal, bu tasarımın altında yatan araştırmalar için sadece sosyal ağları kullandı ve genel halktan, saat meraklılarından ve hatta sektör içinden bile harika geri bildirimler aldı. Sadece iki hafta içinde saygın saat grupları ve forumlarında neredeyse 5000 beğeni ve tasarım hakkında 1400'den fazla olumlu yorum aldı ve bunların %99'u Moels & Co 528 saatini benzersiz tasarımı, teknik özellikleri ve fiyat noktası nedeniyle kesinlikle satın alacaklarını ifade etti. Bu olumlu geri bildirim, tasarımını geçerli kılması ve ilerlemesi için yeterliydi.

Moels and Co 528, 2022'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratılara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Betina Greca Menescal
Görsel Kredileri: Image #1: Render by Stefan Brown/Renderologists Ltd, Front View Graphite, 2022. Image #2: Render by Stefan Brown/Renderologists Ltd, Back View, 2022. Image #3: Render by Stefan Brown/Renderologists Ltd, Exploded View, 2022. Image #4: Photographer Betina Menescal, 2022. Image #5: Photographer Betina Menescal, 2022. Video Credits: A film by Betina Menescal and David Goncalves. Cinematography and Editing by David Goncalves. Music by Matrika, license code: DJBJEWILOGIQV1DZ. All stock footage legally acquired under Shutterstock license.
Proje Ekibi Üyeleri: Betina Greca Menescal
Proje Adı: Moels and Co 528
Proje Müşterisi: Betina Greca Menescal


Moels and Co 528 IMG #2
Moels and Co 528 IMG #3
Moels and Co 528 IMG #4
Moels and Co 528 IMG #5
Moels and Co 528 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun