Gezegen Yüzüğü: Milyarlarca Yıl Önce Düşen Meteoritlerden Yaratılan Mücevherler

Yan Li ve Jiabin He, Gezegen Yüzüğü Meteorit Mücevher Serisi ile Gençlere Uzayı ve Bilinmeyeni Keşfetme İmkanı Sunuyor

Gezegen Yüzüğü Meteorit Mücevher Serisi, milyarlarca yıl önce düşen İsveç M meteoritinden yapılmış ve gençlerin bedenlerinde bir asteroidi canlandırıyor. Bu tasarım, gençlerin uzayı ve bilinmeyeni keşfetme arzusunu simgeliyor.

Yan Li ve Jiabin He'nin tasarladığı Gezegen Yüzüğü Meteorit Mücevher Serisi, gençlerin şehirlerde dolaşırken bilinmeyene olan özlemlerini tatmin etmek için özel olarak tasarlandı. Bu seri, milyarlarca yıl önce dünyaya düşen İsveç M meteoritinden yapılmıştır. Gezegen Yüzüğü modeli ve rulman dönüşü yapısal tasarımı sayesinde, asteroid bedende canlanır ve yüz milyonlarca kez küçültülür.

Gezegen Yüzüğü Meteorit Mücevher Serisi, astronomik estetik mücevher markası HELIO tarafından orijinal olarak tasarlanan yüzükler ve kolyeleri içerir. Milyarlarca yıl önce dünyaya düşen asteroidler olan İsveç M meteoritleri - Muonionalustas'tan esinlenmiştir. Bedeninizde bir asteroid parçası taşımak oldukça havalıdır. Aynı zamanda, bedenimiz hareket ettikçe, yerçekimi ve ataletle bir gezegen gibi döner. Diğer mücevherlerin aksine, bu tasarım canlıdır.

"Gezegen yüzüğü"nün yüzeyi, genellikle yapay olarak taklit edilemeyen bir meteorit deseni olan M meteoritinin benzersiz "Wedmanster Deseni"ni korur. Yuvarlak meteorit malzemesi, elektrokaplama anti-oksidasyon işlemi görmez ve uzun süreli giyme yüzeyi bir oksidasyon reaksiyonu oluşturur ve doku etkisi zamanla değişir. 925 gümüş destek yapısı, meteorit ile kaynak noktası olmadan bağlantılıdır ve rulman yapısı ile bağlantılıdır. Üretim, montaj ve satış sonrası süreçler sürdürülebilir ve çevre dostudur.

Ürün boyutu: 18mm x 20mm x 20mm Malzeme: İsveç M meteoritleri – Muonionalustas ve 925 gümüş

Yan Li ve Jiabin He'nin tasarımı semboliktir. Gençler, bir gezegen gibi ellerinde, boyunlarında veya bedenlerinin diğer kısımlarında bir meteorit taşırlar, bu da sıradan yüzüklerden veya kolyelerden farklıdır ve evrene olan inançlarını ve cinsiyet ayrımcılığına karşı destekleyici bir tutumlarını ifade eder.

Proje, Nisan 2020'de Pekin'de başladı ve Ekim 2020'de Pekin'de tamamlandı ve Kasım 2020'de Taobao'da sergilendi. Marka "HELIO"nun ana tasarım stili "unisex"tir ve kozmik gök cisimleri, bu tasarım stilini en iyi temsil eden kasıtlı bir unsurdur. Bu ölçekte büyüleyici ve gizemlidir ve insanların cinsiyet farkı küçük ve anlamsız hale gelir.

Gezegen yüzüklerinin tasarımında iki zorluk vardır. Bir demir meteoriti nasıl standart bir oblat şekline cilalayabilir ve aynı zamanda yüzeyde harika bir “Wedmanster deseni” oluşturabiliriz? CNC işleme ile oblat şekline öğütülür, ardından yüzey güçlü sülfürik asit ile yıkanır, doğal korozyon oluşur ve düzensiz çizgiler oluşur.

Meteoritlerin düzgün dönüşünü nasıl gerçekleştirebilir ve gezegenlerin dönüşünü simüle edebiliriz? Bir minyatür rulman, meteoritin merkezine gömülür ve rulman yapısının çapı yalnızca 1 mm'dir. Sadece hassas montajdan sonra düzgün dönüş gerçekleştirilebilir.

Bedende asteroid enkazı taşımak oldukça havalıdır. Aynı zamanda, bedeniniz hareket ettiğinde, yerçekimi ve ataletle bir gezegen gibi dönecektir. Yuvarlak meteorit malzemesi, elektrokaplama anti-oksidasyon işlemi görmez ve uzun süreli giyme yüzeyi bir oksidasyon reaksiyonu oluşturur ve doku etkisi zamanla değişir. 925 gümüş destek yapısı, meteorit ile kaynak noktası olmadan bağlantılıdır ve rulman yapısı ile bağlantılıdır. Üretim, montaj ve satış sonrası süreçler sürdürülebilir ve çevre dostudur.

Gezegen Yüzüğü, 2022'de A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü : Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 李妍
Görsel Kredileri: Image #1: Yan Li, Planetary Ring, 2020. Image #2: Yan Li, Planetary Ring, 2020. Image #3: Yan Li, Planetary Ring, 2020. Image #4: Yan Li, Planetary Ring, 2020. Image #5: Yan Li, Planetary Ring, 2020. Video Credits: Yan Li, Planetary Ring, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Yan Li Jiabin He
Proje Adı: Planetary Ring
Proje Müşterisi: 李妍


Planetary Ring IMG #2
Planetary Ring IMG #3
Planetary Ring IMG #4
Planetary Ring IMG #5
Planetary Ring IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun