Borromei Loft: Barbara Fassoni Architects Tarafından Tasarlanan Ödüllü Bir Yaşam Alanı

Modern Tasarım ve Geleneksel Mimariyi Buluşturan Eşsiz Bir Loft Projesi

Barbara Fassoni Architects tarafından tasarlanan Borromei Loft, geleneksel Milan mimarisini modern tasarım unsurlarıyla birleştirerek, kentin merkezindeki hızlı yaşamdan uzaklaşmayı sağlayan bir yaşam alanı yaratıyor.

Her bir alanın bir diğerinin içinde yer aldığı bu proje, bir matruşka oyunu gibi kademeli olarak genişliyor. Kamuya açık alanlar, giderek daha özel hale geliyor ve böylece şehir merkezinin karmaşasından uzaklaşma hissi veriyor. İki katlı loft, iç bahçe, avlu ve özel odalar gibi Milan'ın mimari öğelerini yeniden yaratıyor. Üç farklı tasarlanmış merdiven, üst katla bağlantıyı sağlıyor. Ev, sosyal ve aydınlık bir merkezi alanın etrafında şekilleniyor ve bu alan, üç yatak odasını birbirine bağlarken aynı zamanda onları birbirinden ayırıyor.

Projenin en büyük zorluğu, antik yapıyı modern bir tasarım ile aşarak, güncel bir atmosfer sağlamaktı. Bütün alanlara yeterli doğal ışık sağlamak ise, ışığın geniş oturma alanındaki büyük çatı penceresinden en özel odalara kadar filtre olmasını sağlayacak kanatlar ve yeni açıklıklar yaratmakla mümkün oldu.

Projenin gerçekleştirilmesinde, özellikle merdivenlerde olmak üzere doğal ve boyalı çelik malzemeler kullanıldı. Oturma alanının zemininde beton, alanlar arasındaki akışı korumak için ise şeffaf cam kullanıldı.

Borromei Loft, tek bir erkek için tasarlandı. Evin kalbi, beş açılır çatı penceresi ve 7x2m ölçülerinde sabit bir cam kutu ile öne çıkan oturma odası etrafında dönüyor. Bu alanın etrafında mutfak, şömine ile oturma alanı ve TV alanı, çalışma alanı ve bir dikey yeşil duvarla zenginleştirilmiş küçük bir teras içeren müzik alanı yer alıyor. Üç yatak odasının her biri, kendi banyosu ile birlikte yer alıyor.

Proje, 2018 yılında Milan'daki yerin ilk ziyareti ile başladı. Detaylı proje ve inşaat süreci 2021 yılına kadar devam etti. Özel mobilyalar 2023 yılında tamamlandı.

Projenin tasarım sürecinde, müşterilerle yapılan bir dizi toplantı sonrasında, güvenli ama prestijli, sıcak ve misafirperver bir ev oluşturma hedefi belirlendi. Araştırma süreci, kitaplardan, dergilerden, internetten ve tedarikçilerle yapılan toplantılardan elde edilen referansları içeriyor.

Projenin en büyük zorluğu, iç avluya bakan ve ışık alması zor olan bir alanı yönetmekti. Ana alanın diğer odalarla etkileşimini sağlamak ve daha fazla akışkanlık kazandırmak için iç pencereler ve duvarlarda açıklıklar oluşturuldu. Oturma alanı, zenital ışığı yakalayan ve evin çekirdeğini oluşturan bir tür 'piazza' - kamusal bir alan haline geldi.

Borromei Loft, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviye sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Barbara Fassoni
Görsel Kredileri: Image #1: Andrea Martiradonna, 2022 Image #2: Andrea Martiradonna, 2022 Image #3: Andrea Martiradonna, 2022 Image #4: Andrea Martiradonna, 2022 Image #5: Andrea Martiradonna, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer/Architect: Barbara Fassoni Structural Engineer: Mario Pezzotta MEP: Teknema Consulting Local Architect: dMr – Angelo Manenti Builder: Orma Srl
Proje Adı: Borromei Loft
Proje Müşterisi: Barbara Fassoni


Borromei Loft IMG #2
Borromei Loft IMG #3
Borromei Loft IMG #4
Borromei Loft IMG #5
Borromei Loft IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun