Doğayla İç İçe Bir Kültür Kompleksi: The Mountain View

Zhang Bo ve Wang Jingjing'in Yenilikçi Tasarımı

Doğanın eşsiz güzelliğini insanlara yeniden hissettirmeyi hedefleyen Zhang Bo ve Wang Jingjing, The Mountain View projesi ile karma kullanımlı bir kültür kompleksi oluşturdu.

The Mountain View, Zhang Bo ve Wang Jingjing tarafından tasarlanan ve doğayla bütünleşen bir karma kullanım projesidir. Tasarımcılar, insanları binaya geri getirmeyi ve doğanın eşsiz güzelliğini hissetmeyi hedefleyen yeni olasılıklar gördüler. Müşteri, binaya yeni tasarımlar ve kültürel ve yaratıcı faaliyetlere dayalı bir iş modeli eklemek istedi. Bu nedenle, mimarlar binayı yeniledi ve yeniden amaçlandı, mağaza, restoran, sanat galerisi, tiyatro, çalışma alanı gibi çeşitli işlevsel alanları entegre eden özgün ve karma kullanımlı bir kültür kompleksi oluşturmayı hedefledi.

Projenin gerçekleştirilmesinde, merkezi avlunun etrafında doğayla bütünleşen bir açık hava sundurması bulunmaktadır. Sundurma, farklı alanları birleştiren ve alanı doğayla bütünleştiren dikdörtgen çelik sütunlar tarafından desteklenmektedir. Restoranın zemini, yeşillik, çakıl taşı, korozyona dayanıklı ahşap paneller ve çimento gibi çeşitli malzemelerle kaplanmıştır, bu da farklı işlevsel alanları belirlemektedir.

Projenin teknik özelliklerine bakıldığında, yapısal güçlendirme yöntemi olarak profil çelik bağlama ve ankraj stirrupları kullanılmıştır. Malzemeler arasında kendiliğinden seviyelendirme çimentosu, hava koşullarına dayanıklı çelik, laminat bambu, ultra net cam, cam tuğla, beyaz lateks boya bulunmaktadır. Alanın toplam büyüklüğü 6.000 metrekare olarak belirtilmiştir.

Projenin tasarım süreci, 2017'nin Temmuz ayında başlamış ve 2017'nin Aralık ayında tamamlanmıştır. İnşaat süreci ise 2018'in Şubat ayında başlamış ve 2019'un Eylül ayında sona ermiştir. Proje, Çin'in Shenzhen kentindeki Nanshan Bölgesi'nde yer almaktadır.

The Mountain View, birçok drama festivali, konferans, sanat sergisi ve etkinliğe ev sahipliği yapmış ve büyük bir yerel halk kitlesi çekmiştir. Proje, birçok tasarım stüdyosunun yerleştiği bir kültürel ve yaratıcı parkta yer almaktadır. Bir sanatsal ve kültürel kompleks olarak, The Mountain View, parkı tamamlar ve şehir sakinlerine doğa ve sanatla etkileşim kurabilecekleri bir "yavaş alan" sağlar.

2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu proje, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar için verilen prestijli bir ödüldür.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wang Jingjing
Görsel Kredileri: Zhang Chao, Onexn Architects
Proje Ekibi Üyeleri: Chief architects: Zhang Bo, Wang Jingjing Design team: An Bingxiang, Fu Yanli, Qiu Jianhai, Zeng Ming, Wang Wanyue, Yuan Jingjing, Cai Ziying (Intern), Jiang Peichuan (Intern)
Proje Adı: The Mountain View
Proje Müşterisi: Wang Jingjing


The Mountain View IMG #2
The Mountain View IMG #3
The Mountain View IMG #4
The Mountain View IMG #5
The Mountain View IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun