Birlikte Olmanın Sembolü: Touch Lavabo

Bulent Unal ve Elif Gunes'in Tasarladığı Çift Kişilik Lavabo: Touch

Birlikte olmanın ve dokunmanın hissini yansıtan Touch lavabo, estetik ve işlevselliği bir arada sunuyor. Bu tasarım, geleneksel çift kullanımlı lavabo algısını değiştirmeyi hedefliyor.

Bulent Unal ve Elif Gunes tarafından tasarlanan Touch lavabo, birlikte olmanın ve dokunmanın hissini yansıtan bir tasarıma sahip. Bu çift kişilik lavabo, estetik ve işlevselliği bir arada sunuyor. Heykelsi formu ve tasarım yaklaşımıyla birlikte olma fikrini sembolize ediyor.

Touch lavabo, Fine Fire Clay (FFC) seramik ile üretiliyor. Daha sonra çok kaygan bir yapışmaz sırla kaplanıyor ve yüksek performanslı bir seramik haline geliyor. Lavabonun boyutları; Uzunluk: 1250 mm, Derinlik: 450 mm, Yükseklik: 150 mm olarak belirlenmiştir. Ambalaj, bu boyutları en iyi şekilde içerecek şekilde çevre dostu bir ambalaj olacaktır.

Touch lavabo, iki kişinin birlikte kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Formuyla çiftler arasındaki dokunma tutkusunu ve arzusunu yansıtırken, estetiğin işlevsellikle buluştuğu heykelsi ve akıcı bir forma sahiptir. Formu, suyun akış özelliklerine ve davranışına uygun olarak tasarlanmıştır. Lavaboların arkasında entegre ayaklar bulunmaktadır, bu sayede kolayca kendi başlarına durabilirler.

Tasarım, Mayıs 2021'de Ankara'da başlatıldı. Kolay temizlenebilirlik, modernizm, fonksiyonalizm ve minimalizm tüm tüketici gruplarında yükselişte. Ancak bu tasarımın amacı, duyguları ve anlamları form üzerinde yansıtmaktır. Touch lavabo, iki kişi için bir lavabo olarak kullanılmasına rağmen, iki kişi arasındaki bağı, tutkuyu ve birlikteliği ifade etmek üzere tasarlanmıştır.

Semiyotik bilim, tasarımcıların tasarımda kullanacakları renkleri, formları, ışık-gölgeleri belirler; Renkler, formlar, ışık ve gölgelerle oluşturulan denge ve uyum bilgisiyle, insanlığın yüzyıllar boyunca edindiği bilinçaltı kalıpları tetikleyen tasarımlar oluşturur. Bu, hedef kitlede gerekli etkiyi yaratır ve ürünün pazarlanması için gerekli duyguyu oluşturur. Bu, yaratıcılık için büyük bir meydan okumadır.

Semiyotik, tasarımcılar için son derece önemlidir. Çünkü Semiyotik'i hâkim olan her tasarımcının yaratacağı her eser, hedeflediği hedef kitlede istenen duyguyu yaratma bilinciyle oluşturulur. Bu tasarımın amacı, ilişkinin gücünü işlevle birlikte form üzerinde göstermektir. Seramik kullanımıyla akıcı ve zarif bir görünüm elde edilirken, tutkulu bir ilişki heykel haline getirilmiştir. Lavabo tasarımı, işlevsellikle birlikte estetik bir objeye dönüştürülmüştür.

Touch tasarımı, 2022'de A' Bathroom Furniture and Sanitary Ware Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award; iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Elif Günes
Görsel Kredileri: Image #1: 3D Visualization Bulent Unal,2021. Image #2: 3D Visualization Bulent Unal, 2021. Image #3: 3D Visualization Bulent Unal, 2021. Image #4: 3D Visualization Bulent Unal, 2021. Image #5: 3D Visualization Bulent Unal, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Bulent Unal and Elif Gunes
Proje Adı: Touch
Proje Müşterisi: Elif Günes


Touch IMG #2
Touch IMG #3
Touch IMG #4
Touch IMG #5
Touch IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun