Amazon Ormanlarından İlham Alan Avantgarde Restoran

Peyman Kiani Falavarjani'nin Doğa Dostu Tasarımı

Yeşil alanların hızla yok olduğu bir çağda, Peyman Kiani Falavarjani'nin tasarladığı Avantgarde restoran, doğayı hatırlatma ve insanları tazeleyen bir mekan yaratma ihtiyacına yanıt veriyor.

Avantgarde restoranın tasarımı, dünyanın en büyük yeşil alanı olan Amazon ormanlarından ve ormanın ortasından geçen güzel nehirlerden ilham alıyor. Restoran, Tahran'daki bir ticaret kompleksinde yer alıyor ve çoğunlukla çevre dostu malzemelerle inşa edilmiş. Tavan, Amazon ormanının gökyüzü görünümünden esinlenen dikey asılı metallerle bitkilendirilmiş. Bitkiler arasında kıvrımlı ve spiral ışıklar, ormanın ortasından geçen nehirleri sembolize ediyor.

Demir yapılar, bitkiler ve kıvrımlı ışıklar birleştirilerek tavan oluşturulmuş. Çoğu öğe çevre dostu malzemelerle yapılmış. Restoranın toplam alanı 740 metrekare. Avantgarde restoran, bir lobi, ana salon, CIP alanı ve çocuklar için özel bir salon içeriyor. Metaller, camlar, taşlar ve kıvrımlı çizgiler gibi farklı malzemelerin ve stillerin yerleştirilmesi, dikey çizgiler ve diğer renklerle birlikte, bağımsız bir kimlik sağlar ve toplamda seyirciler için entegre ve hoş bir atmosfer yaratır.

Proje, 2021 yılında Tahran'da tasarlandı ve şu anda inşa aşamasında. Genel bir araştırma yapıldı ve çoğunlukla oksijen üreten ve havadaki zararlı kirleticileri emen bitkiler seçildi. Bu tasarım, sadece duygusal bir tasarım değil, aynı zamanda her bir formun belirli bir işlevi var. Tasarımın ana hedefi, ana konsepti ve restoranın kullanımını korumak, insanları tazelemek ve yeşil gezegenlerine bakmalarını hatırlatmak için bir alan yaratmaktı.

Avantgarde restoran, 740 metrekarelik bir alanda inşa edilen modern bir yeşil restorandır. Amazon ormanlarından ve içinden geçen nehirlerden esinlenen projenin tasarımı, insanlara ağaçları yok etmemeleri ve güzel yeşil gezegenlerine bakmalarını hatırlatmak için bir yeşil alan yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, tavan bitkileri nedeniyle buradaki insanlar taze hava soluyacaklar.

Avantgarde Restoran, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunarak tatmin ve olumlu duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Peyman Kiani Falavarjani
Görsel Kredileri: Image #1:Photographer, Mohammad Ali Rezaeiyan, Photography, 2021. Image #2:Photographer, Mohammad Ali Rezaeiyan, Photography, 2021. Image #3:Photographer, Mohammad Ali Rezaeiyan, Photography, 2021. Image #4:Photographer, Mohammad Ali Rezaeiyan, Photography, 2021. Image #5:Photographer, Mohammad Ali Rezaeiyan, Photography, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Parisa Biriya, Nima Bavardi
Proje Adı: Avantgarde
Proje Müşterisi: Peyman Kiani Falavarjani


Avantgarde IMG #2
Avantgarde IMG #3
Avantgarde IMG #4
Avantgarde IMG #5
Avantgarde IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun