Nanhua Glimmer: Yeniden Doğan Kampüsün Büyüleyici Tasarımı

Atelier Let's ve JR Architects Tarafından Yaratılan Halka Açık Peyzaj Tasarımı

Atelier Let's ve JR Architects tarafından tasarlanan Nanhua Glimmer, yerel doğa özelliklerini geometrik formlara dönüştürerek bölgenin özgün karakterini yansıtan bir peyzaj tasarımıdır. Bu yeniden doğan kampüs, yerel halkın kolektif hafızasını canlandıran sis ve parıltı unsurlarını içerir.

Atelier Let's ve JR Architects, Nanhua Glimmer tasarımını yaratırken, bölgenin doğal özelliklerinden ve yerel halkın anılarından ilham aldılar. Beton duvarların sürekli eğrileri, ananas tarlalarının desenleri ve dağ sırtlarının kıvrımlarıyla yankılanır. Bu tasarım, geceleri dağ sisinin sırtları boyunca akışını ve sokak lambalarının etrafında oluşturduğu ışıltıları anımsatarak, yerel halkın kolektif hafızasını canlandırır.

Nanhua Glimmer, ince püskürtme nozulları kullanarak dağ sisine benzer bir doku oluşturan bir sis üretme tesisi ile gerçekleştirildi. Bu tesis aynı zamanda bitkileri sulamak için de kullanılır. Işık şeritleri, mekan boyunca ışığı eşit bir şekilde dağıtmak için kurulumun içine gömülüdür. Destek duvarları, terazzo adı verilen geleneksel malzemeler ve yerel inşaat yöntemleri kullanılarak inşa edildi, böylece izleyicilere tanıdık bir his sağlandı.

Projede, estetik ve eğlenceli bir sulama tesisi geliştirmek önemli bir odaktı. Projenin ilk üç ayında, tasarım ekibi, projenin yeri olan rüzgar yönünü ve çevresel koşulları araştırdı. Ayrıca, bitkilere yeterli su sağlamanın yanı sıra dağ sisinden ilham alan sisli bir sahne oluşturan yeni sulama tesisleri geliştirmek için yerel tedarikçilerle çalıştılar. Sis üreten tesis, gece güvenliğini sağlamak için aydınlatma sistemine entegre edildi.

Nanhua Glimmer, Pingtung, Tayvan'da bulunan bir okul kampüsünü toplum ve yaşlılar için bir peyzaj parkına dönüştürdü. Kampüs, bölgesel doğa özelliklerini kutlar ve onları geometrik formlara dönüştürür. Kampüs içinde seçilen çeşitli bitkiler, halk için bir ekolojik eğitim fırsatı sunar. Sis ve parıltı, geceleri sokak lambalarının etrafında oluşan ışıltıları anımsatarak, yerel halkın kolektif hafızasını canlandırır. Yeniden yaratılan sisli sahne, sis ve bulutlarla kaplı dağa uzaktan bakmanın görsel anılarını canlandırır.

Nanhua Glimmer, 2022'de A' Landscape Planning and Garden Design Award'da Altın Ödül kazandı. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Men-An Pan
Görsel Kredileri: Image #1:Photographer Yuchen Chao,Yuchen Chao Photography,2022 Image #2:Photographer Yuchen Chao,Yuchen Chao Photography,2022 Image #3:Photographer Yuchen Chao,Yuchen Chao Photography,2022 Image #4:Photographer Yuchen Chao,Yuchen Chao Photography,2022 Image #5:Photographer Yuchen Chao,Yuchen Chao Photography,2022 Video:JT VFX STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Client:Pingtung County Government, Pan, Men-An Design team:Atelier Let’s + JR Architects Participants: Ku, Ta-Chi Huang, Cho-Jen Yang, Haw-Jiun Tai, Ming-Chih Chan, Ti-Yen YANG, Tzu-Yin Lu, Min Hui Cheng, Chung Ming Sun, Chieh Chen, Hao-Yu Structural Engineers:Yuangang Engineering Consultant Co., Ltd. Lighting Consultant:WEDO Group Planting Design:Yuánshēng Environment Design Construction : Jiuteng Construction Co., Ltd Photographs:Yuchen Chao Photography Video:JT VFX STUDIO
Proje Adı: Nanhua Glimmer
Proje Müşterisi: Men-An Pan


Nanhua Glimmer IMG #2
Nanhua Glimmer IMG #3
Nanhua Glimmer IMG #4
Nanhua Glimmer IMG #5
Nanhua Glimmer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun