Elektrikli Araçlar İçin Akıllı Şarj Çözümü: Baidu Harita Uygulaması

Ying Li, Yongzhi Ji, Meng Xu ve Yao Xiao tarafından tasarlanan akıllı şarj hizmeti, elektrikli araç kullanıcılarının şarj endişelerini hafifletiyor

Elektrikli araçların küresel otomotiv endüstrisinin gelişim trendi haline gelmesiyle birlikte, birçok ülke elektrikli araç gelişimini teşvik eden politikalar yayınladı. Çin'de 2021 sonuna kadar elektrikli araç sayısı 8 milyona ulaştı. Ancak, yetersiz destekleyici tesisler ve kullanıcı deneyimi nedeniyle elektrikli araç kullanıcıları şarj endişesi yaşıyor. Baidu Harita uygulaması, kullanıcıların bu endişeyi hafifletmelerine yardımcı olacak hizmetler sunuyor.

Ying Li, Yongzhi Ji, Meng Xu ve Yao Xiao tarafından tasarlanan Baidu Harita uygulaması, kullanıcıların yakındaki şarj istasyonlarının bilgilerini arayıp görüntülemelerini sağlıyor. Harita, her şarj cihazının panoramik görüntülerini ve şarj durumunu göstererek kullanıcıların hızlıca şarj cihazı bulmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, kullanıcıların seyahat ederken gerçek zamanlı güç bilgileri ve şarj istasyonu hizmetleri sunuyor.

Uygulama, hem iOS hem de Android kullanıcıları için piyasada mevcut. Tüm Android ve iOS akıllı telefon boyutları için tasarlanmıştır. Uygulama, ev sayfasında bir şarj haritası ekleyerek, çevredeki şarj istasyonlarını gösterir ve detaylı şarj bilgilerini ortaya çıkarır. Ayrıca, kullanıcıların işe gidip gelme, kısa ve uzun yolculukları için ev sayfasında öneri kartları oluşturur ve hedef arama ve rota planlama sırasında şarj istasyonları hakkında bilgi verir.

Uygulama, Şubat 2021'de Çin'de piyasaya sürüldü ve hala devam ediyor. Tasarım ekibi Pekin, Çin'de bulunuyor. Tasarım sürecinde kullanıcı araştırma içgörüleri, duygusal etkiler, kullanım senaryoları, çeşitli tasarım mimarisi sistemleri ve güncel tasarım trendleri dikkate alındı.

Harita navigasyonu ve şarj istasyonu hizmetlerini birleştirerek, Baidu Harita uygulaması daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratıyor. Kullanıcıların seyahatlerinde yakındaki güç ve şarj istasyonları hakkında bilgi gösterir ve ekran üzerinde farklı renklerle farklı şarj cihazlarının durumlarını önerir.

Elektrikli araç kullanıcıları, yetersiz destekleyici tesisler ve kullanıcı deneyimi nedeniyle güç endişesi yaşarlar. Baidu Harita uygulaması, kullanıcıların bu endişeyi hafifletmelerine ve seyahatlerini güvence altına almalarına yardımcı olacak hizmetler sunar. Kullanıcılar, uygulamada yakındaki şarj istasyonlarının bilgilerini arayıp görüntüleyebilirler. Harita, her şarj cihazının panoramik görüntülerini ve şarj durumunu göstererek kullanıcıların hızlıca şarj cihazı bulmalarına yardımcı olur. Ayrıca, kullanıcıların seyahat ederken gerçek zamanlı güç bilgileri ve şarj istasyonu hizmetleri sunar.

Bu tasarım, 2022'de A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiye en iyi uygulamaları dahil eden, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Görsel Kredileri: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Ying Li,Yongzhi Ji,Meng Xu,Yao Xiao,Baoping Li,Huan Yang
Proje Adı: Smart Charging
Proje Müşterisi: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Smart Charging IMG #2
Smart Charging IMG #3
Smart Charging IMG #4
Smart Charging IMG #5
Smart Charging IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun