Doplor Sleep: Hastane Ortamının Uyku Kalitesi Üzerindeki Etkisini İzleyen Mobil Uygulama

Yiling Liu Tarafından Tasarlanan Doplor Sleep, Hastane Ortamındaki Ses Kirliliğini İzleyerek Uyku Kalitesini Artırmayı Hedefliyor

Yiling Liu tarafından tasarlanan Doplor Sleep, hastane ortamındaki ses kirliliğini izleyen ve uyku kalitesini artırmayı hedefleyen bir mobil uygulamadır. Uygulama, hastanenin çevresel seslerini akıllı telefonun mikrofonu aracılığıyla yakalar ve algoritmalara dayalı olarak bu sesleri farklı kategorilere ayırır.

Yiling Liu'nun tasarladığı Doplor Sleep, hastane ortamındaki ses kirliliğini izleyen ve uyku kalitesini artırmayı hedefleyen bir mobil uygulamadır. Uygulama, hastanenin çevresel seslerini akıllı telefonun mikrofonu aracılığıyla yakalar ve algoritmalara dayalı olarak bu sesleri farklı kategorilere ayırır. Bu kategoriler, tıbbi alarmlar, konuşmalar, tesadüfi sesler ve horlama sesleri gibi farklı ses kaynaklarını içerir.

Doplor Sleep, Fitbit uyku izleyicisi ile bağlantılıdır ve Fitbit API'den veri alarak günlük uyku-ses kalitesi raporları oluşturur. Kullanıcı arayüzü olarak, verileri ve bilgileri sunmak için dostça görünen illüstrasyonlar kullanılmış ve kullanıcıların gece boyunca uyku durumları ve akustik ortamın dinamiklerini görmeleri için yaratıcı bir etkileşim şekli geliştirilmiştir.

Uygulama, Android Studio IDE ile oluşturulmuş ve uyku verilerini almak için Fitbit API kullanılmıştır. Şu anda Android cihazlarda, örneğin Android telefonlarda ve tabletlerde çalışmaktadır. Uygulamanın benzersiz özellikleri, hastane ortamındaki ses kirliliğini izleyebilme ve uyku kalitesini artırmayı hedeflemesidir.

Doplor Sleep, hastane ortamının uyku kalitesi üzerindeki etkisini göz önünde bulunduran bir yatma zamanı izleme uygulamasıdır. Uygulama, akıllı algoritmaları kullanarak yakalanan sesleri sınıflandırır ve teknik verileri kullanıcı dostu illüstrasyonlara ve kullanıcı arayüzüne çevirir. Tasarımın iki amacı vardır. İlk olarak, tıbbi personel ve hastaların hastane gürültüsünün insanların fiziksel ve ruh sağlığını zarar veren bir uyku bozucu faktör olduğunun farkına varmasına yardımcı olmaktır. İkinci amaç ise, araştırmacıların hastane ses ortamı ve hastanın uyku hijyen arasındaki ilişkiyi daha da incelemesidir.

2021 yılında A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award'da Demir ödülüne layık görülen Doplor Sleep, pratik, yenilikçi ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bir tasarımdır. Doplor Sleep, daha iyi bir dünya için olumlu duygular sağlar ve tatmin eder.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yiling Liu
Görsel Kredileri: Image #1: Illustrator Yiling Liu, Doplor Sleep Mockup, 2020. Image #2: Illustrator Yiling Liu, Doplor Sleep Phone Mockup, 2020. Image # 3: Illustrator Yiling Liu, Doplor Sleep Tablet Mockup, 2020. Image #4: Creator Yiling Liu, Doplor Sleep Phone Mockup, 2020. Image #5: Creator Yiling Liu, Doplor Sleep Phone Mockup, 2020. Video Credits: Creator Yiling Liu, Doplor Sleep Showcase, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Yiling Liu Elif Özcan ‪Jered Vroon Daan Kamphuis
Proje Adı: Doplor Sleep
Proje Müşterisi: Yiling Liu


Doplor Sleep IMG #2
Doplor Sleep IMG #3
Doplor Sleep IMG #4
Doplor Sleep IMG #5
Doplor Sleep IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun