"The Notion" ile Reding Ho'nun Sanat ve Düşünceyi Buluşturan Tasarımı

Abstract Düşünce Formlarından İlham Alan Özgün Bir Kahve Masası Tasarımı

Reding Ho, "The Notion" adlı tasarımında düşüncenin soyut formalarından ilham alarak, sıcak bir dokunuşla ifade edilen rasyonel bir tasarım konseptini yansıtıyor. Bu tasarım, sanat ve düşünceyi bir araya getirerek, yaşam tarzı ve iç mekan tasarımına yeni bir boyut kazandırıyor.

Fransız filozof Gilles Deleuze'nin bir kez söylediği gibi, düşünce, bir rastlantı, neredeyse şiddetli bir karşılaşmanın sonucudur. Düşünce, içsel maddeler ve dışsal duygular arasındaki kimyasal bir reaksiyon gibi, kaynayan bir çorba gibidir. Bu çorba, gözlerimizin önünde akışkan formlar ve renkler olarak beliren, yarı sıvılaşmış kabarcıklar olarak kaynayan yüzeyde yüzer. "The Notion", bu soyut düşünce formlarından ilham alarak, düzensiz küreleri sütunlara yığar.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, soğuk taş aracılığıyla rasyonel bir tasarım konseptini yorumlama ve renkli parlak lake malzeme aracılığıyla sıcak bir dokunuş ifade etme yer alır. Orta kısımdaki renkli küreler, şeylerin algılanması ve farklılığını sembolize ederken, sanatçı Reding Ho'nun güçlü stilini ifade eder.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, masa üstünün mermer ve sütun bacaklarının parlak bir yüzeyde lake ile kaplanmasıdır. Kürenin düzensiz yüzeyi, kaynayan suyun bir kabarcığına benzer ve ışığın kırılması altında görsel bir akış hissi yaratır.

Tasarımın teknik özellikleri arasında, bu kahve masasının 75 cm yükseklikte ve 105 cm çapında olması bulunur. Kahve masası bacakları düzensiz bir top şeklinde yığılmıştır. Çukur ve tümsek parlak lake yüzey, ışığın dokusunu ve sıcaklığını yansıtır ve barındırır.

Tasarımın etkileşimi, ana görsel odak noktasının düzensiz parlak küreler üzerinde olmasıdır. Farklı ışık kaynaklarından farklı dalgalanmalar yansıtır ve çevresel alanla tamamen bütünleşebilir. Alçak profilli ama dikkat çekici görünümü, mekandaki sanat eseri haline gelir.

Tasarımın araştırması, Fransız post modernist filozof Gilles Deleuze'nin fikirlerini incelemek üzerine kuruludur. Deleuze, felsefe ve sanatın kesişiminde, çeşitli yapısalizm ve metafiziği araştırır, estetikte algı ve mantığı müdahale eder, her bir eseri şeylerin doğasından inşa eder ve tasarlar.

Tasarımın zorlukları arasında, soyut düşünceleri ve duyguları gerçeğe dönüştürme süreci yer alır. Ağırlık destek yapısının hesaplanması ve birkaç kez rafine edilip revize edilmesinin ardından bu eser tamamlanmıştır.

Reding Ho'nun bu tasarımı, 2022'de A' Fine Arts and Art Installation Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Sanayi en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Görsel Kredileri: L'atelier Fantasia
Proje Ekibi Üyeleri: Reding Ho
Proje Adı: The Notion
Proje Müşterisi: Idan Chiang of L'atelier Fantasia


The Notion IMG #2
The Notion IMG #3
The Notion IMG #4
The Notion IMG #5
The Notion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun