Çin Esintili Modern Kitaplık: Exquisite Wood

Wei Jingye ve Guo Rongying'den Yenilikçi ve Çok Fonksiyonlu Tasarım

Çin mobilyalarından esinlenerek tasarlanan çok fonksiyonlu kitaplık, asil ve basit genel bir şekle ve kare ile daire kombinasyonuna sahip. Tenon ve mortise yapısı ile birleştirilen bazı parçalar, genel tasarımın bileşenleri kelebek vidalar ile bağlanmış. Katı ahşap ve metal malzemelerin birleşimi kitaplığa asil ve modern bir hava katmış.

Wei Jingye ve Guo Rongying tarafından tasarlanan Exquisite Wood, kalın, ağır ve basit görünümüyle dikkat çeken bir kitaplık. Mortise ve tenon yapısına dayalı olarak metal bağlantı elemanları ile birleştirilen kitaplık, kullanıcılar tarafından sökülüp takılabilir. Bileşenler, malzeme kaybını azaltmak için kırmızı çamdan yapılmış. Metal bağlantı elemanları ise kelebek vidalar. Genel tasarım, üretim ve taşıma kolaylığı sağlarken, modern anlamlar ekleyerek monotonluğu hafifletiyor.

Kitaplık, metal bağlantı elemanları ile birleştirilmiş. Kelebek vidalar, manuel DIY montaj için uygundur. Bazı detaylar, tenon ve mortise yapısı ile eklenmiştir. Uygulanan tenon ve mortise yapısı, en basit eklem formunda görünür. Çoğunlukla düz ahşaptan yapılan kitaplık, NC oyma ve frezeleme ile işlenmiştir. Parçalar basit ve taşıma için uygundur, genel yapı ise stabil.

1500mm x 4500mm x 1900mm ölçülerindeki kitaplık, katı ahşap kısmında kullanılan mortise ve tenon yapısı ile birleştirilmiştir ve gereken ahşap düzdür. Mekanik sayısal kontrol ile oyma ve frezeleme yapılmıştır. Genel tasarım, metal kelebek vidalar ile monte edilmiştir, bu da kişisel montaj ve uzun mesafeli taşıma için uygundur, işlem maliyetini tasarruf eder ve seri üretim için uygundur.

Kitaplık, çoğunlukla eşyaları ve kitapları yerleştirmek için kullanılır. Kitaplık, düz malzemeler ve plakalardan yapılmıştır, bu da sökme ve montajı kolaylaştırır. Kitaplık, kitap sınıflandırması ve kolay sıralama için bölme ile donatılmıştır.

Shenyang'da Mart 2021'de başlayan tasarım, Haziran 2021'de Shenyang'da tamamlandı ve 2021 Haziran'ında Shenyang'daki Lu Xun Güzel Sanatlar Akademisi müzesinde sergilendi.

Kitaplık, metal parçaların ve tenon ve mortise yapısının birleşimi ile tamamlanan kalın, ağır ve basit bir katı ahşap kitaplık. Tasarım, Çin tenon ve mortise yapısal unsurlarını benimser. Bileşenlerin çoğu, metal kelebek vidaları ile bağlanır. İkisi entegredir. Kelebek vida bağlantısı, güçlü bir stabiliteye sahiptir. Genel tarz, endüstriyel bir atmosfer, güçlü bir işlevsellik ve basit bir yapıya sahiptir.

Çin unsurlarını korurken, kelebek vidalar süs olarak kullanılır, bu sadece Çin mobilyalarının zarif ve basit stilini korur, aynı zamanda çok ağır görünmez. Fonksiyonel gereksinimleri karşılamak için tenon ve mortise yapısı uygulanmış ve sökme yapısı, taşıma ve montajı daha kolay hale getirir.

Çok fonksiyonlu kitaplık, asil ve basit genel bir şekil ve kare ile daire kombinasyonu ile tasarlanmıştır. Genel bileşenlerin çoğu, metal kelebek vidaları ile bağlanmıştır ve bazıları tenon ve mortise yapıları ile bağlanmıştır, bu da üretimi kolaylaştırır. Gerekli tüm ahşap düzdür, bu sadece güzelliğini optimize eder, aynı zamanda işleme ve taşıma kolaylığını da sağlar.

Exquisite Wood, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetenekli teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya için katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Jingye
Görsel Kredileri: Wei Jingye
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Jingye Wang Ruilin Wang Yiqin Wu Wenhao Ou Xiaoqing Guo Rongying
Proje Adı: Exquisite Wood
Proje Müşterisi: Wei Jingye


Exquisite Wood IMG #2
Exquisite Wood IMG #3
Exquisite Wood IMG #4
Exquisite Wood IMG #5
Exquisite Wood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun