"Pulse": Dijital Teknoloji ve Organik Formların Buluşması

Daisuke Nagatomo ve Minnie Jan'ın Yeni Göçmenler Temalı Aydınlatma Sanatı

Pulse, duygusal durumları ışık sinyallerine dönüştüren bir sanat enstalasyonu. LED şeritler, özellikle bu enstalasyon için oluşturulan arka plan müziğiyle uyumlu hale getirilmiştir.

Yeni göçmenlerin duygusal durumlarını temsil etmek için dijital teknolojiyi organik yapı formuyla birleştiren Pulse, 2022 Tayvan Fener Festivali sırasında Kaohsiung'daki ulusal Weiwuying parkında yer alan ana aydınlatma enstalasyonudur. Bu yapı, çeşitli çaplarda çelik borular kullanarak, yapısal yükleri uygun bir şekilde dağıtır. Her çelik boruya, üst halkayı ve alt dalga yapısını bağlayan bir fiber ağ monte edilmiştir. LED ışık şeridi ve alt çelik yapı, arka plan sesleriyle eşleşecek şekilde dijital olarak kontrol edilir.

Yapının genişliği 7 metre, derinliği 7.8 metre ve yüksekliği 5.8 metredir. Pulse, sanat enstalasyonu, pavilyon, aydınlatma enstalasyonu, beyaz ve yapı gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu projede Daisuke Nagatomo ve Minnie Jan'a Zoe Li ve Hua Kou yardımcı olmuştur.

Pavilyon, gün batımında aydınlatılır. Ardından, LED ışık şeridi, arka plan sesi başladığında rengini değiştirir. Her yarım saatte bir, yeni göçmenlerin duygusal durumunu ifade eden 3 dakikalık bir ışık gösterisi vardır.

Pulse projesi, 2021 Ekim'de tasarım teklifi olarak başladı ve Kasım 2021'de tasarım geliştirme aşamasına geçti. 2022 Ocak'ta Taoyuan'da önceden üretildi ve 2022 Şubat'ta Kaohsiung'da tamamlandı.

Pulse, göçmenlerin yeni bir alana girdiklerindeki duygusal durumları görselleştirir. Durağan görünür, ancak bazen sert bir şekilde atar, bazen yavaşça ifade eder. Yeni bir çevreye göç etmek, umut, heyecan, sinirlilik, korku ve sevinç gibi her türlü duyguyu içerir. Bu duygusal dalgalar, yeni bir yolculuğun kritik unsurlarıdır, ancak yeni komşularla paylaşılamazlar. Bu nedenle, yeni göçmenler temasında, duygusal durumu dijitalleştirilmiş aydınlatma ve müzikle ifade ediyoruz.

Projenin en zorlu yönü, dijital aydınlatmayı fiziksel çelik yapıyla entegre etmektir. Ancak, aydınlatma senaryoları ve yapısal tasarım, zorlukların üstesinden gelmek için güzel bir şekilde koordine edilmiştir. Pulse, göçmenlerin yeni bir alana girdiklerindeki duygusal durumları görselleştirir. Durağan görünür, ancak bazen sert bir şekilde atar, bazen yavaşça ifade eder. Yeni bir çevreye göç etmek, umut, heyecan, sinirlilik, korku ve sevinç gibi her türlü duyguyu içerir. Bu duygusal dalgalar, yeni bir yolculuğun kritik unsurlarıdır, ancak yeni komşularla paylaşılamazlar.

Pulse, 2022'de A' Fine Arts and Art Installation Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Hayat kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Görsel Kredileri: N/A
Proje Ekibi Üyeleri: Daisuke Nagatomo Minnie Jan Zoe Li Hua Kou
Proje Adı: Pulse
Proje Müşterisi: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Pulse IMG #2
Pulse IMG #3
Pulse IMG #4
Pulse IMG #5
Pulse IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun