Guangpeng Yue'nin Yenilikçi İnteraktif Oyuncak Tasarımı: Boat

Boat, Çevresiyle Etkileşimde Bulunan Yenilikçi Bir Oyuncak

Guangpeng Yue ve ekibi tarafından tasarlanan Boat, kullanıcılarına çevresiyle etkileşime geçerek yeni ve ilginç deneyimler sunan bir oyuncak. Ürünün çevresel değişikliklere olan etkisini artırarak, Boat'un oyuncak olarak ilgi çekiciliğini ve tüketicilerin ürünleri keşfetme arzusunu büyük ölçüde zenginleştiriyor.

Boat, ürünlerin insanlar ve çevre arasında etkileşime geçme olasılığını artırıyor. Ürün artık mekanik anahtarlarla sınırlı kalmıyor, dil, jestler vb. aracılığıyla başlatılabilir. Bu, kullanıcılara daha iyi ve ilginç bir deneyim sunuyor. Boat, bir oyuncak olarak, çevresindeki şeylerin algılanmasına yönelik interaktif geri bildirimlerle kullanıcılara yenilikçi ve ilginç etkileşim deneyimleri sağlıyor.

Boat'un tasarımı, balık kemiklerini bir teknenin dış hatlarıyla birleştiriyor. Eklem bacaklıların sürünme yasası kullanılarak, ürünün hareket modu daha fazla canlılık ve ritim hissi kazanıyor. 3D baskı teknolojisi kullanılarak, karmaşık yapılar doğrudan oluşturulabiliyor. Ürünün krank mili şekli ve uygunluğu, tüm ürünün sorunsuz çalışması için birkaç kez ayarlandı.

Boat, sensörler ve motorların yanı sıra tüm modelleme, aktarma mekanizması ve donanım yapısı 3D baskı ile tamamlanıyor. Bu, modelleme formunu ve aktarma mekanizmasının ritmini mükemmel bir şekilde uyumlu hale getiriyor. Ürünün içine yerleştirilmiş olan yüksek hassasiyetli titreşim sensörü, ana mili döndürerek ürünü başlatıyor. Dönen mili oluşturan oluğun içindeki yapı, yerçekimi nedeniyle hareket ediyor ve tüm ürünü ileri itiyor.

Boat projesi, 2021 yılında Lu Xun Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladı ve 2022'de tamamlandı. Tasarım, A' Fine Arts and Art Installation Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara veriliyor. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içeren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyorlar.

Boat, Guangpeng Yue ve ekibi tarafından tasarlanan yenilikçi bir interaktif oyuncak. Ürün, çevresiyle etkileşime geçerek kullanıcılara yeni ve ilginç deneyimler sunuyor. Ürünün çevresel değişikliklere olan etkisini artırarak, Boat'un oyuncak olarak ilgi çekiciliğini ve tüketicilerin ürünleri keşfetme arzusunu büyük ölçüde zenginleştiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guangpeng Yue
Görsel Kredileri: Guangpeng Yue
Proje Ekibi Üyeleri: Guangpeng Yue Weizhi Cao Fengze Li Hang Yin Xi Zhu Zixuan Meng Jiaqi Cui Yanlei Huang Jiayi Zhu Xueqiang Zhang Xiaolong Yin Jinsheng Zhao Yingyi Li
Proje Adı: Boat
Proje Müşterisi: Guangpeng Yue


Boat IMG #2
Boat IMG #3
Boat IMG #4
Boat IMG #5
Boat IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun