Anydrop: Bilgi Etkileşimini Yeniden Şekillendiren Geofencing Tabanlı Platform

Yurui Shi, Zipeng Zhang ve Junyi Yi tarafından tasarlanan Anydrop, bilgi etkileşimini fiziksel alanla birleştiriyor

Metaverse'den ilham alan Anydrop, bilgi etkileşimine yeni bir taşıyıcı bulmayı hedefliyor. Kullanıcıların coğrafi konumlarına göre bilgi alıcılarını filtreleyebildiği bu platform, bilginin sahnesiyle entegrasyonunu maksimize ediyor.

Anydrop, kullanıcıların bilgiyi sabit bir coğrafi konuma yansıtabildiği ve içinde kapsayabildiği bir geofencing tabanlı bilgi etkileşim platformudur. Bu sayede, bilgi ihtiyaç duyan kişilere ulaştırılır. Aynı zamanda, kullanıcılar Anydrop aracılığıyla gerçek öğelerle etkileşime geçebilir, böylece kullanıcı deneyimini zenginleştirir.

Anydrop'ın çekirdek teknolojisi geofencing'dir. Geofence, gerçek dünya coğrafik alanı için sanal bir sınırdır. Alan içinde konuşlandırılan sinyal jeneratörü ile dinamik olarak kullanıcının konumunu alabilir ve bilgiyi kullanıcının cihazlarına yayabilir. Geofencing'in yardımıyla, Anydrop doğru bilgi teslimatını gerçekleştirebilir, bu da yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunar.

Anydrop, tüm akıllı cihazlar için tasarlanmıştır, çeşitli ekran boyutlarına uygundur. Bu platform, bilgi iletimi, etkileşim, sosyalleşme, sosyal hizmet ve konum gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Anydrop ile kullanıcılar, bilgi alıcılarını coğrafi konumlarına göre filtreleyebilir. Bir cihaz, ancak uygun mekansal aralığa girdiğinde bilgiye erişim hakkına sahip olur. Konferans belgeleri, tüm cihazlara aynı anda gönderilebilir, kamu görevlileri, günlük devriye sırasında tamir raporlarını alabilir ve kötü ruh hali, tam yerinde atılabilir.

Anydrop, bilgi paylaşım şeklini değiştirerek, bilgiyi sabit bir coğrafi alan içinde kapsülleyerek ve diğer cihazların, alanına girdiklerinde bilgiye erişim hakkına sahip olmalarını sağlayarak, bilgiyi sahnesiyle en üst düzeyde entegre eder. Bu sayede, kullanıcılar Anydrop aracılığıyla gerçek öğelerle etkileşime geçebilir, böylece kullanıcı deneyimini zenginleştirir.

Anydrop, 2022'de A' Arayüz, Etkileşim ve Kullanıcı Deneyimi Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Junyi Yi
Görsel Kredileri: Yurui Shi, Yushi Sun, Zipeng Zhang and Junyi Yi, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Yurui Shi Yushi Sun Zipeng Zhang Junyi Yi
Proje Adı: Anydrop
Proje Müşterisi: Junyi Yi


Anydrop IMG #2
Anydrop IMG #3
Anydrop IMG #4
Anydrop IMG #5
Anydrop IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun