Yeni Çalışma Ortamına Uyarlanan Yenilikçi Bir Ürün: NewDays

İnn Sun Park ve Yoyo Dong'un Yeni Çalışma Ortamına Özgü Çözümler Sunan Tasarımı

Pandemi sürecinde değişen iş ortamı ve ekip iletişim yöntemlerine yönelik bir çözüm sunan NewDays, ekip moralini yüksek tutmak, performansı izlemek, üyelerin belirttiği sorunları tespit etmek ve yeni çalışanları işe alıştırmak için yöneticilere gereken araçları sağlar.

İnn Sun Park ve Yoyo Dong tarafından tasarlanan NewDays, yeni çalışma ortamına yönelik çapraz platformlu bir üründür. Yüz yüze iş yerinde etkileşimin olmaması, çalışanları her zamankinden daha fazla kopuk bırakmıştır ve yöneticiler tamamen sanal bir ortamda bir ekibi yönetme zorluğuyla karşı karşıyadır. NewDays, yöneticilere, ekip moralini sürdürme, performansı izleme, üyelerin belirttiği sorunları tespit etme ve yeni çalışanları işe alıştırma araçlarını sağlar.

Yeni çalışma ortamının çeşitli stres noktalarını göz önünde bulundurarak, mevcut süreçteki yukarıda belirtilen sorunları çözecek bir platform tasarladık. NewDays, pandemi başladığından beri ekiplerin nasıl iletişim kurduğu ve birlikte çalıştığı konusundaki değişikliklerden esinlenmiştir.

NewDays'in tasarımında Sketch, Figma, Adobe XD, After Effect ve Miro Board gibi araçlar kullanılmıştır. Kullanıcı yolculuğu haritaları ve hizmet mavi baskıları gibi birçok araştırma aracı da deneyimi tasarlarken kullanılmıştır. Bu, NewDays'in diğer tasarımlardan farklı olmasını sağlayan özelliklerden biridir.

Projenin başlangıç aşamasında, mevcut iş ortamını anlamak için bir uygunluk diyagramı oluşturduk ve insanlarla görüştük. Yöneticilerin yaşadığı birçok zorluğu keşfettik, ardından düşük özgünlükteki maketlerimizi test etmek için araştırma katılımcıları grubuna geri döndük. Kullanılabilirliği ve kavramın geçerliliği hakkında bilgilendirici bulgular elde edebildik. Ürün tasarımımızı sonlandırmadan önce grubun birden fazla kez A/B testi yapmak için hızlı prototipler oluşturduk.

2022'de A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Bronz ödül kazanan NewDays, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Inn Sun Park
Görsel Kredileri: Inn Sun Park
Proje Ekibi Üyeleri: Inn Sun Park Gabriela Sudirja Jing Qiao Yoyo Dong
Proje Adı: NewDays
Proje Müşterisi: Inn Sun Park


NewDays IMG #2
NewDays IMG #3
NewDays IMG #4
NewDays IMG #5
NewDays IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun