Jinmao Sarayı: Panshi Tasarım'ın Yenilikçi Yaklaşımıyla Şehir Hayatına Yeni Bir Soluk

Modern, Basit, Doğal ve Sanatsal Unsurlarla Şehir Hayatına Yeni Bir Boyut Kazandıran Jinmao Sarayı

Yeni metropol hayatında paylaşma ve simbiyoz kavramından ilham alarak tasarlanan Jinmao Sarayı, Panshi Tasarım'ın elinden çıkan bir başyapıt. Şehir hayatının sosyal yaşamın bir fonksiyonu olduğunu kabul eden tasarımcı, "15 dakikalık topluluk yaşam döngüsü" kavramını oluşturarak hipermarket ve kafe yaşam konseptini mekana yerleştiriyor.

Beijing'in Fengtai Bölgesi'nde, Batı Beşinci Halka Yolu'nun Yongding Nehri boyunca yer alan Jinmao Sarayı, tasarımcının şehirdeki peyzaj ve pastoral yaşam kavramını tanıttığı bir proje. Bu tasarım ile çevresindeki yeni yaşam tarzını yönlendirmeyi ve projenin markasına iyi bir örnek oluşturmayı hedefleyen tasarımcı, böylece Beijing Jinmao Sarayı'nda 8. düşük yoğunluklu yüksek teknoloji evini yaratıyor. Jinmao Malikanesi, rahat yaşam arzusuyla, kentsel yaşamın modeli olması bekleniyor.

Tasarımcının bu projeyi farklı kılan özellikler arasında, ana malzemeler olarak terazzo, doku boyası, ahşap tahıl transfer baskısı, ahşap kaplama, Pu taş derisi ve reçine akrilik kullanılması yer alıyor. Bu malzemelerin kullanımı, mekanın genel atmosferine doğallık ve sıcaklık katıyor. Proje, toplamda 682 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Tasarımcı, geleneksel zihniyetten kurtulup resepsiyon holünü su ışıklarıyla dekore ederek, akışkan suyu andıran bir atmosfer yaratıyor. Çift yükseklikli duman reçine akrilik ekran ve resepsiyon arka planının su deseni birbirine yankılanıyor, yaşamın romantik bir atmosferini oluşturuyor. Tasarımcı, tüm mekanı canlılıkla doldurmak için canlılık, doğa, bulut, duman ve suyu bütünleştiriyor.

Proje, mimari düşünceyle başlayan ve mekansal seviyeyi artıran tasarımcı, farklı bir deneyim yolunu yaratıyor. Canlı topluluk teması, doğayla iç içe bir şekilde tasarlanıyor, sahne fonksiyonları tanıtılıyor ve mekandaki her bir işlevsel alanın sınırları zayıflatılıyor. Bu, mekanın genel ilgi çekiciliğini artırıyor ve ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

2021 yılında başlayan ve aynı yılın Kasım ayında tamamlanan proje, ticari zemin katına dayanıyor. Yapı aşırı yüklenmiş ve mekanın yapısı eksik. Ancak tasarımcı, bu zorlukları aşmayı başarıyor ve satış ofisini, gelecekteki topluluk yaşamının daha iyi bir haliyle bağlayan bir deneyim merkezi oluşturmayı hedefliyor. Bu, evin daha canlı ve dolu dolu olmasını sağlıyor.

2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiliyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.

Üç Görüntü tarafından çekilen fotoğrafların telif haklarına sahip olan tasarım, 2021 yılında Üç Görüntü'nün fikri mülkiyetine aittir. Bu, tasarımın orijinalliğini ve özgünlüğünü koruyan önemli bir ayrıntıdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Panshi Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Three Images, Jinmao Palace, 2021. Image #2: Photographer Three Images, Jinmao Palace, 2021. Image #3: Photographer Three Images, Jinmao Palace, 2021. Image #4: Photographer Three Images, Jinmao Palace, 2021. Image #5: Photographer Three Images, Jinmao Palace, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Cheng Wang Yongjie Li
Proje Adı: Jinmao Palace
Proje Müşterisi: Panshi Design


Jinmao Palace IMG #2
Jinmao Palace IMG #3
Jinmao Palace IMG #4
Jinmao Palace IMG #5
Jinmao Palace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun