"Against Suicide": Lara Wilkin'in Toplumun Tabu Konusunu Gündeme Getiren Sosyal Grafik Tasarımı

Depresyon ve İntiharın Tabu Olduğu Bir Toplumda Farkındalık Yaratma Çabası

Lara Wilkin tarafından tasarlanan "Against Suicide", intihar ve depresyon konularını gündeme getirerek toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir sosyal grafik tasarımıdır.

Intihar düşünceleri, yaşamın herhangi bir döneminde herkesi etkileyebilir. Zor zamanlarda, izolasyon ve sosyal baskılar artmaktadır. Öte yandan, depresyon hala bir tabu ve bir damgadır. Etkilenenler genellikle düşünceler döngüye girene ve en kötü durumda, intihara yol açabilecek bir zincirleme reaksiyona dönüşene kadar sessiz kalırlar.

"Against Suicide", bir yardım çağrısı şeklinde çözüm sunan çeşitli tetikleyicileri gösteren büyük bir zincirleme reaksiyon illüstrasyonu olan bir kampanya tasarım konseptidir. Bu poster, izleyicinin görselleştirileni algılama zamanına sahip olduğu meydanlar veya durakların karşısında halka açık yerlere yerleştirilmelidir.

Illüstrasyon, vektörlerle çizilmiştir. Büyük bir plakat, bir broşür veya gazete baskısı olarak üretilebilir. Tasarımın etiketleri arasında sosyal grafik, illüstrasyon, vektör illüstrasyon, önleme, intihar, bakım, depresyon ve #AgainstSuicide bulunmaktadır.

Bu tasarım, bekleyen alanlarda ve halka açık yerlerde büyük bir poster olarak işlev görür. Depresyonun tabusunu kırmayı ve tartışmaya davet etmeyi amaçlar - herkes bu durumları bilir.

Tasarımın fikri Almanya'da başladı, ancak bu bir uluslararası önleme olabilir. Büyük poster, küçük ayrıntılar, küçük şeyler ve etkileşimlerle doludur, bir intihar sürecinin küçük tetikleyicileri ve aşamaları gibi. Etkilenenler daha anlaşıldığını hisseder ve tasarımın göze çarpmayan yapısı, yardım aramaktan daha az çekinirler.

Tasarımın en zor kısmı, intihar konusunun tabu olmasıydı. Ancak, Lara Wilkin'in "Against Suicide" tasarımı, bu tabuyu kırmayı ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lara Wilkin
Görsel Kredileri: Lara Wilkin
Proje Ekibi Üyeleri: Lara Wilkin
Proje Adı: Against Suicide
Proje Müşterisi: Lara Wilkin


Against Suicide IMG #2
Against Suicide IMG #3
Against Suicide IMG #4
Against Suicide IMG #5
Against Suicide IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun