Taizhou Z Center: Şehir Hayatına Katalizör Etkisi Yaratan Yüksek Katlı Ofis

Wei Zhang - gad tarafından tasarlanan Taizhou Z Center, şehir yaşamına canlılık katan bir yapı olarak öne çıkıyor.

Taizhou Z Center, Wei Zhang - gad tarafından tasarlanan ve ofis ihtiyaçlarını karşılayan bir yapıdır. Bu tasarım, şehir merkezinde yer alır ve çevresindeki yeşil alanlar ve ulaşım sistemi ile net bir sınır çizer. Wei Zhang - gad, bu projede kapalı parkların katılaşmış paradigmalarını kırmayı ve şehrin köklerine dayanarak hareketli kalabalıklar için canlı ve samimi bir arayüz yaratmayı hedefledi.

Taizhou Z Center projesinin beklenebilir simgesi "∑"dan türetilmiştir. Bu sembol, ana binanın katlanmış plakalarla sarılma yöntemini ve hacim kesiminin giriş ve çıkış akışını gösterir. Matematiksel toplama uygulanır ve aynı zamanda belirli bir metafor içerebilir: gelişimde, binanın kendisi ve şehrin canlılığı dikkate alınır, etkili bir şekilde katalitik etkiyi uyarır, böylece denge üzerinde aşkınlığa ulaşılır.

Wei Zhang - gad'ın tasarımı, ofis ve ticari ihtiyaçları entegre eden bir proje arazisi karşısında, kapalı parkların katılaşmış paradigmalarını kırmayı ve şehrin köklerine dayanarak hareketli kalabalıklar için canlı ve samimi bir arayüz yaratmayı hedefliyor. Sokak köşesindeki kare blok, komşu idari, kültürel ve iş bölgeleri ile yakın bir diyalog içindedir.

Wei Zhang - gad, bu projeyi üç anahtar fikirle gerçekleştirdi: Birleştirme, Yığılma ve Bağlantı. Bu anahtar kelimeler, Taizhou Z Center'ın ana fikirlerini oluşturur. Birleştirme, bir meydanın yerleştirilmesi stratejisi; Yığılma, karma işlevlerin dikey genişlemesi; Bağlantı, canlılığı artırmak için yer oluşturma.

Taizhou Z Center, yüksek katlı merkez ve alışveriş merkezi çapraz bir şekilde rahat bir yaya akış yolu oluşturur. Bu gizli eğik eksen ile L şeklindeki ana bina, batıdaki Nanyang Bilim ve Teknoloji Binası ve kuzeydeki Yulan Meydanı'nın konut blokları doğal olarak bir şehir meydanı oluşturmak üzere birleşir. Düzlem genişler ve iç mekanı şehre geri verir.

Wei Zhang - gad'ın tasarımı, Taizhou Z Center'ın benzersiz özelliklerini ve güçlü yönlerini ortaya koyar. Bu tasarım, şehrin kalbinin genellikle blokların yoğun bir şekilde geliştirilmesi anlamına geldiğini ve çevresindeki yeşil kuşakların ve ulaşım sisteminin bunun için giderek daha net bir sınır çizdiğini belirtir. Wei Zhang - gad, bu projede kapalı parkların katılaşmış paradigmalarını kırmayı ve şehrin köklerine dayanarak hareketli kalabalıklar için canlı ve samimi bir arayüz yaratmayı hedefledi.

Wei Zhang - gad'ın tasarımı, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleriyle ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Li Yao, Taizhou Z Center, 2020. Image #2: Photographer Li Yao, The aerial view, 2020. Image #3: Photographer Li Yao, External view of the building, 2020. Image #4: Photographer Li Yao, Street view from different directions, 2020. Image #5: Photographer Li Yao, Joined blocks of the main building, 2020. Video Credits: Molan Digital Studio Of Hangzhou.
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Wei Zhang Project Creative: Wei Zhang Yicun Song Other Team Members: Kaijian Zhang Yicun Song Pengfei Kang Junyan Shao Fengnan Zu Renqian Song Xiaoliang Zhao Guocai Yao Guoping Chen Interior: Hangzhou Dianshang Building Decoration Design Co., Ltd. Landscape: Shanghai LANDAU International Design Co., Ltd. Lighting: Shanghai Eduth Facade Consultants Co., Ltd. Facade: Shanghai Eduth Facade Consultants Co., Ltd. Photographer: Li Yao
Proje Adı: Taizhou Z Center
Proje Müşterisi: gad


Taizhou Z Center IMG #2
Taizhou Z Center IMG #3
Taizhou Z Center IMG #4
Taizhou Z Center IMG #5
Taizhou Z Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun