Doğanın Fraktal Geometrisinden İlham Alan "Slab Hill"

Greentown China Holdings Limited Tarafından Tasarlanan Yenilikçi Mimarlık Projesi

Doğanın fraktal geometrisine dayanan yeni bir mimari prototip hayal eden Greentown China Holdings Limited, "Slab Hill" adlı projeyi tasarladı. Bu proje, yaşam tarzı laboratuvarı olarak hizmet veren, şemsiye şeklinde bir yapıyı merkezine alıyor.

Doğa ile derin bir diyalog kurmayı hedefleyen tasarımcılar, inşaat sürecindeki en küçük yapısal birimi temel alarak, belirli bir "kendine benzerlik" ile mimari formu oluşturuyorlar. Bu, bir varlığın doğa kanunlarına yanıt olarak doğal büyümesine benzer bir evrim süreci.

Yapının benzersiz özelliklerinden biri, mimari formlar ve yapısal ifadeler aracılığıyla temel birimin belirli bir "kendine açıklama" yeteneğinin geri kazanılmasıdır. Bu birimlerin organizasyonel büyümesi, çok fonksiyonlu karmaşık implantasyonlar ve peyzaj ve yeşilliklerin üst üste gelmesi, yapay olarak yeniden yapılandırılmış bir peyzaj deneyimi sunar.

İç duvarların neredeyse tamamını kaldıran tasarımcılar, şemsiye sütunları arasındaki planlarla son derece özgür, akıcı bir mekansal yeniden organizasyon oluşturuyorlar. GRC malzeme dokusu, yapının yorumlanmasında önemli bir rol oynarken, doğaya yakın toprak renkleri tercih ediliyor.

Projede, 2071 metrekarelik bir alan üzerinde, T-kirişlerin desteklediği cam perde duvarlar ve ayna paslanmaz çelikle kaplanmış tüm iç bölme duvarları kullanılıyor. Sürekli, kaybolan iç arayüz, çubukların varlığını zayıflatırken cam yüzeyin genişletilmiş gösterimini vurguluyor.

"Slab Hill", bir şemsiye şeklindeki yapısal birimin üzerine inşa edilmiş yapay bir tepe olarak işlev görüyor. Şemsiye şeklindeki yapı, net ve basit bir "kolon-döşeme" yapısal destek sistemi ve geniş mekansal kapsama alanı tarafından oluşturulan alan hissi nedeniyle yapısal bir prototip olarak seçildi.

Proje, 2021 yılında Çin'in Hunan eyaletindeki Changsha'da başladı ve aynı yılın Ağustos ayında tamamlandı. Tasarım, altın A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Greentown China Holdings Limited
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer LI YI, MZ STUDIOS Image #2: Photographer LI YI, MZ STUDIOS Image #3: Photographer LI YI, MZ STUDIOS Image #4: Photographer LI YI, MZ STUDIOS Image #5: Photographer MZ STUDIOS
Proje Ekibi Üyeleri: Clients:Greentown China Holdings Limited, Midea Real Estate Holding Limited Design Firm: line+, gad Chief Architect/Project Leader: Zhu Peidong Design Team: Sun Xiaoyu, Yang Xiaoyu, Sun Jin
Proje Adı: Slab Hill
Proje Müşterisi: Greentown China Holdings Limited


Slab Hill IMG #2
Slab Hill IMG #3
Slab Hill IMG #4
Slab Hill IMG #5
Slab Hill IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun