Satine Jersey: Blackandgold Shanghai'nın Lüks Süt Ambalaj Tasarımı

Art Deco İlhamıyla Lüks ve Glamour'u Yansıtan Süt Ambalajı

Blackandgold Shanghai tarafından tasarlanan Satine Jersey, lüks ve glamour'u temsil eden Art Deco'dan esinlenerek Jersey sütünün lüks imajını yansıtan bir ambalaj tasarımıdır.

Satine, Çin'deki önde gelen premium süt markası imajını güçlendirmek için ilk Jersey sütünü piyasaya sürüyor. Satine, Jersey'den Jersey sığırlarını ithal ediyor ve İç Moğolistan'da yetiştiriyor. Bu sayede piyasadaki en premium sütü üretmeyi hedefliyor. Ürünün kökenini ve premium özelliğini vurgulamak için ambalaj, sanatsal bir şekilde İngiliz tarzını ve Jersey süt çiftliğini yansıtıyor. Bu, ürünün premium fiyatını haklı çıkarıyor.

Ambalajın arka plan rengi Satine Yeşili ile kaplıdır. Logosu altınla işlenmiştir. İllüstrasyon, altın çizgilerle İngiltere'nin manzarasını ve Jersey süt çiftliğini gösterir. Bu, kökenini premium bir şekilde iletiyor. Ürün adı, İngiliz geleneğini yansıtmak için mühür balmumu içinde çerçevelenmiştir. Besin değeri de sunulmuştur.

Ambalajın iç kısmı beyaz mürekkepsiz alüminyum folyo, kutu ise ışıltılı gümüş kağıttan yapılmıştır. İç paketin boyutları genişlik 346mm x derinlik 104mm x yükseklik 121mm, kutunun boyutları ise genişlik 45mm x derinlik 45mm x yükseklik 218mm'dir.

Satine Jersey Süt, yüksek kaliteli saf süt kategorisinde yer alıyor ve kökeni Jersey. Bu nedenle, tüketicilere premiumluğunu ve diğer sütlerden farkını nasıl anlatabiliriz? Kategoride genellikle inek ve çiftlik gerçekçi bir şekilde ele alınıyor. Bu nedenle, farklılaşmayı yaratmak için sanatsal bir yol kullanıyoruz ve bulduğumuz en uygun sanat stili Art Deco.

Jersey sığırları, ürünün benzersiz satış noktasıdır ve bu mesajı iletmek önemlidir. Çinli tüketiciler Jersey'nin manzarasını pek bilmiyorlar, ancak Jersey'nin İngiliz Taç Topluluğu'na bağlı olduğunu öğrenmeleri mümkün. Bu yüzden İngiliz unsurlarını ambalaja eklemeye karar verdik ve İngiliz hissini yaratmak ve kökeni önermek için ambalajı İngiliz tarzında tasarladık.

Satine, saf süt pazarındaki lider imajını ve rekabet avantajını güçlendirmek için ilk Jersey sütünü piyasaya sürüyor. Yili, süt üretmek için Çin'deki en yaygın inek olan Holstein yerine ithal Jersey sığırlarını kullanıyor. En premium süt olarak, ambalajının lüks ve glamour'u temsil etmesi gerekiyor. Bu nedenle, ambalaj unsurları, İngiliz turistik cazibe merkezlerini ve süt çiftliğini sunmak için Art Deco tarzında işlenmiştir. Sanatsal stil, Satine Jersey Süt'ü rakiplerinden ayırır.

Bu tasarım, 2022'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: blackandgold Design (Shanghai) Co., Ltd.
Görsel Kredileri: All photos credits to blackandgold Shanghai, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Yang LI Designer: Xuying ZHANG Designer: Yu KANG Illustrator: Nicolas DAMIENS 3D rendering: Jianhui CHEN Managing Director: Lei ZHANG Strategic Planner: Xincheng ZHUANG
Proje Adı: Satine
Proje Müşterisi: blackandgold Design (Shanghai) Co., Ltd.


Satine IMG #2
Satine IMG #3
Satine IMG #4
Satine IMG #5
Satine IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun