Shimu Wang'ın 'Open Village': Köy Hayatına Sanat ve Kültür Getiren Yenilikçi Bir Sinema

Ödüllü tasarımcı Shimu Wang, eski bir çimento fabrikasını dönüştürerek köy hayatına sanat ve kültür getiren yenilikçi bir sinema tasarladı.

Shimu Wang'ın 'Open Village' adlı projesi, bir zamanlar sıradan bir çimento fabrikası olan yapının, sanat ve kültürle dolu bir yaşam merkezine dönüşümünü anlatıyor. Bu yenilikçi sinema, köy hayatına yepyeni bir soluk getiriyor.

Shimu Wang'ın 'Open Village' adlı projesi, bir zamanlar sıradan bir çimento fabrikası olan yapının, sanat ve kültürle dolu bir yaşam merkezine dönüşümünü anlatıyor. Bu yenilikçi sinema, köy hayatına yepyeni bir soluk getiriyor.

Wang, tasarımını 'Roma, Açık Şehir' filminden esinlenerek 'Open Village' adını verdi. Çin'deki adı olan 'Tohum Tiyatrosu' ise bolluk ve büyümeyi temsil ediyor. Eski çimento fabrikasının orijinal yapısı korunarak, yeni bir cephe ile kaplandı. Yanındaki çimento siloları ise bir kitapçıya dönüştürüldü. Bu dönüşümle birlikte, köyün kültür ve sanat sahnesi zenginleşti.

Wang, tasarımın farklılığını ve gücünü, özellikle tuğla desenleri ve camdan yapılmış merdivenlerin dikkatlice tasarlanmış olmasına bağlıyor. Bu özellikler, yapıyı sadece bir bina olmaktan çıkarıp, canlı ve dinamik bir merkeze dönüştürüyor.

Projenin gerçekleştirilmesi sırasında, cam desenlerinin uzun süre yağmura, ışığa ve dokunmaya maruz kalmasının olası hasarları önlemek için, desenin iki cam dilimi arasına yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, tuğla duvarlar, farklı boyutlarda fonksiyonel açıklıkları gizlemek için 'brise soleil' gölgelendirme cihazı olarak kullanıldı.

Open Village, halka açıldığından beri, bulunduğu kırsal köye yüksek kaliteli kültürel kaynaklar getirdi. Her yıl düzenlenen 86358 kısa film festivali, Lvliang edebiyat festivali ve diğer kültürel etkinlikler, sanatçıları ve gençleri bu yere çekti. Renkli cam merdivenler de köyün eşsiz bir postkartı haline geldi.

Proje, Mart 2017'de başladı ve Eylül 2019'da tamamlandı. Yapı, Çin'in Shanxi bölgesinde, Fenyang'daki Jiajiazhuang'da bulunan Yaratıcı Kültür Endüstri Parkı'nda yer alıyor.

Open Village, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliğe sahip ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shimu Wang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Weiqi Jin, Open Village, 2019 Image #2: Photographer Weiqi Jin, Open Village, 2019 Image #3: Photographer Weiqi Jin, Open Village, 2019 Image #4: Photographer Shimu Wang, Open Village, 2019 Image #5: Photographer Weiqi Jin, Open Village, 2019 Video Credits: Photographers and Editors YANG Studio, Open Village, 2019
Proje Ekibi Üyeleri: Design Architect: Shimu Wang Architecture Construction Drawings: Taiyuan Dadi Institute of Architectural Design Interior Construction Drawings: Yan Dongliang VI Design: EMDESIGN Studio Glass technical support and provision: Yutai Glass Science and Technology Co.,Ltd.
Proje Adı: Open Village
Proje Müşterisi: Shimu Wang


Open Village IMG #2
Open Village IMG #3
Open Village IMG #4
Open Village IMG #5
Open Village IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun