Kinematik Bağlantı: Dansın Ağırlığından İlham Alan Yenilikçi Bir Giysi Tasarımı

Anna Vescovi'nin Minimalist Zanaatkarlık ve Tekstil Tasarımına Olan Takdiri, Kinematik Bağlantı Giysisini Şekillendiriyor

Anna Vescovi'nin son sınıf tezi parçası olan Kinematik Bağlantı giysisi, uluslararası bale şirketlerinde geçirdiği 15 yıldan ilham alıyor. Bu giysi, dansçıların yaşamlarının büyük bir bölümünü ayna karşısında geçirmelerinin fiziksel ve duygusal kısıtlılığını yansıtıyor.

Giysi, bale sektörünün ağırlığına ve fiziksel görüntüye yönelik gerçekçi olmayan kozmetik standartlara uyma çabasını yansıtan lazer kesim akrilik parçalardan oluşuyor. Giysi modeli, Adobe Creative Suite'te matematiksel olarak oluşturulmuş ve kasıtlı bir karşıtlıkla dikkatlice düzenlenmiştir. Kumaşın akışına kıyasla, bu giysi kinetik özgürlük ve kısıtlama arasındaki kontrastıyla teknik sınırları zorlar.

Adobe Suite dosyaları, iç delik boyutlarına sahip roundel şekilleri içerecek şekilde dijital olarak düzenlendi. Giysi modeli için ideal genişlik, boyut ve kalınlığa ulaşmak için örnek varyasyonlar oluşturuldu. Örnek düşünceler milimetreye kadar indirildi ve en iyi sonuç, son kesim için seçildi. Sonuçta elde edilen şablon, daha sonra bir 12"x18" "duman" renkli akrilik levhadan lazerle kesilerek yüzlerce altın atlama halkasıyla birleştirilmeye hazır hale getirildi.

Akrilik roundeller 1"x1" ölçülerinde, dört 12"x18" levhadan kesildi. Giysinin uzunluğu veya genişliği için gerekli olabilecek eklemeler için 30 fazla roundel hesaplandı. Giysi, modelimiz için özel olarak 3.5' uzunluk ve 2.8' kalça genişliğinde hesaplandı.

Kinematik Bağlantı, ışığın oyunuyla büyüleyici bir elemente sahip. Parıltılı yüzey, bir ayna gibi ince yansımalar verir. Giysi, ağırlık ve kısıtlılık arasında denge kurar; birleştirme teknikleri, özgürlük ve kısıtlılık arasındaki metaforik karşıtlığı hizmet eder. Bu giysinin amacı, ayna karşısında geçirilen ağırlıklı konunun ağırlığından inşa edilen zarif cazibenin hayranlık uyandırıcı bir etkisi oluşturmaktır.

Bu proje, 2021 yılının Mayıs ayında ABD, Georgia'da başladı ve üç ay sonra yaz sonunda tamamlandı. Daha sonra Savannah Sanat ve Tasarım Koleji'nin Adler Salonu'nda stüdyoda çekildi. Tasarım, İngiliz Klinik Psikoloji Dergisi'ndeki çalışmalardan, tıbbi podcastlerden ve Boston Davranışsal Tıp doktorlarıyla yapılan görüşmelerden yola çıkarak Vücut Disforfik Bozukluğu (BDD) üzerine araştırmaları içerir.

Kinematik Bağlantı giysisi, saydam akrilikten lazerle kesilmiş elementlerle dikkatlice birleştirilmiştir. Birleştirme yöntemi, bir bale dansçısı olma hedefine yönelik kısıtlamaları ve eski bir sektörün gerçekçi olmayan estetik standartlarına uymak için yapılan fedakarlıkları paralel olarak yansıtılmıştır. Giysinin modeli, form, moda ve işlevsellik standartlarına göre dikkatlice düşünülmüş matematiksel bir yapıya sahiptir. Kumaşın akışına kıyasla, bu giysi karşılaştırılamaz bir karşıtlıkla teknik sınırları zorlar.

Bu tasarım, 2022'de A' Moda, Giysi ve Giysi Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anna Vescovi
Görsel Kredileri: Image #1 : Patrick Cox Optional Image #2: Patrick Cox Optional Image #3: Patrick Cox Optional Image #4: Patrick Cox Optional Image #5: Patrick Cox Film Credits: Patrick Cox
Proje Ekibi Üyeleri: Garment/Art Direction: Anna Vescovi Photography & Editing: Patrick Cox Photography Assistant: Emerson Scheerer Talent: Chloe Hill
Proje Adı: Kinematic Konnection
Proje Müşterisi: Anna Vescovi


Kinematic Konnection IMG #2
Kinematic Konnection IMG #3
Kinematic Konnection IMG #4
Kinematic Konnection IMG #5
Kinematic Konnection IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun