Yi Tung Hung'dan Kendini Koruma Mekanizması: Bilgi Patlamasına Karşı Tasarlanmış Giysiler

Yi Tung Hung, bilgi bombardımanına karşı bir koruma katmanı olarak işlev gören giysi koleksiyonu tasarladı

Yi Tung Hung, bilgi patlaması çağında, insanların çeşitli ortamlardan gelen uyarılara maruz kaldığını belirtiyor. Bir gün içinde aldığımız mesajlar, bir kişinin kaldırabileceğinden çok daha fazla. Bu nedenle, bu giysiler, bu dünyada kendimizi stabilize etmek için bir koruma katmanı olarak düşünülmüştür.

Yi Tung Hung, giysilerin görünümünden tüm konsepti kolayca anlatabileceğini belirtiyor. Bu giysiler, bilgi dolu bu dünyadan acı çekmemizi engellemek için bir koruma katmanı olarak düşünülmüştür. Böylece, kendimizi temizleyebilir ve sakin kalabiliriz.

Giysilerin tasarımında, nöron ve ağ geometrisi kullanılmıştır. Bu, dış dünyanın neye benzediğini görememizi ve zihnimizi net tutmamızı simgeler. Pamuk ve naylon ağı bir araya getirerek, bu koleksiyon için tasarladığı desene benzer yeni bir doku oluşturulmuştur.

Giysilerin ölçüleri, normal erkek giysileriyle aynıdır. Anahtar kelimeler arasında savunma, koruma, karmaşık, duygular, mesaj, nörotransmisyon ve elektrik bulunmaktadır. Bu koleksiyonu normal giysiler gibi giyebilir ve hislerinize bağlı olarak her yere giyebilirsiniz.

Proje, Eylül 2021'de Taipei'de başladı ve Mart 2022'de yine Taipei'de, mezuniyet projesi olarak tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, kendisinin kendi rahminde saklandığı ve bu dünyayı gözlemlediği bir düşünceye dayanmaktadır. Gerçek olan içeride saklanırken, sahte olan yaşamını sürdürmek için onu kontrol eder. Bu, Artırılmış Gerçekliğin (AR) tam olarak nasıl çalıştığıdır. Bu nedenle, ilk araştırması, AR (rahimde saklanma), nöronlar (duygular) ve elektrik (nörotransmisyon) imajlarıyla doludur.

Tasarım sürecindeki en zorlu kısım, pamuk ve naylon ağını bir araya getirerek bir doku oluşturmaktı. Nöronların şeklini kopyalamak zordu. Ancak sonuçta, bilgi patlaması çağında, insanların çeşitli ortamlardan gelen uyarılara maruz kaldığı bir dünyada, bu giysiler bir koruma katmanı olarak düşünülmüştür. Bu koleksiyon, konsepti günlük yaşamda mükemmel bir şekilde somutlaştırır. Giysinin görünümünden tüm konsepti kolayca anlatabilir. Hem giysinin dış çizgilerinden hem de dokusundan ve yepyeni baskı deseninden anlaşılabilir.

Yi Tung Hung, bu tasarımı için 2023'te A' Fashion, Apparel and Garment Design Award'da Demir ödülü kazandı. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi Tung Hung
Görsel Kredileri: [#No.1: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.2: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense Mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.3: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.4: Photographer Hsinyen Lu / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.5: Photographer Hsinyen Lu / Creator Yi Tung Hung (Designer)]
Proje Ekibi Üyeleri: Yi Tung Hung
Proje Adı: Self Defense Mechanism
Proje Müşterisi: Yi Tung Hung


Self Defense Mechanism IMG #2
Self Defense Mechanism IMG #3
Self Defense Mechanism IMG #4
Self Defense Mechanism IMG #5
Self Defense Mechanism IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun