MrSmith Studio'nun Rüya Gibi Tasarımı: Beton Bir Yastıkta Işık Topu

Yenilikçi Malzeme Kullanımı ve Sıradışı Tasarımıyla Dikkat Çeken "Dream" Lamba

MrSmith Studio, betonun sert, soğuk ve ağır imajını kırmayı hedefleyen bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. "Dream" adlı bu masa lambası, beton bir yastığın içerisinde bir ışık topunu kucaklıyor ve böylece sıcak bir atmosfer yaratıyor.

MrSmith Studio'nun tasarım ekibi, betonu yumuşak, sarıcı, hafif ve sıcak bir formda şekillendirerek toplumun genel algısını altüst etmeyi hedeflemiş. Bu amaçla, son derece ince taneli bir beton türü ve yenilikçi bir kalıplama yöntemi kullanılarak, betonun sertliğini ve alışılagelmiş formunu kıran benzersiz bir şekil elde edilmiş.

"Dream" adlı bu masa lambası, MrSmith Studio'nun CONCRETAmente obje koleksiyonundan ilham alarak tasarlanmış. Beton bir yastığın, ışık dolu bir küreyi kucakladığı bu tasarım, bir çelişkiyi hayata geçiriyor ve böylece sıcak bir atmosfer oluşturuyor.

Lambanın difüzörü, Venedik'in en iyi cam ustaları tarafından elde üflenen bir cam küreden oluşuyor. Ürünün teknik özellikleri arasında 24 x 24 h14 cm boyutları, 3,5 kg ağırlığı ve 220V'lik G9 boyutunda dimmerable bir ampul yer alıyor.

Projenin geliştirilmesi 6 ay sürmüş ve tüm süreç MrSmith Studio'da gerçekleştirilmiş. Tasarım süreci, beton kalıplama teknikleri üzerine derinlemesine bir araştırma ile başlamış. En iyi malzeme ve prosedürü belirlemek için bir dizi deneme yapılmış ve sonuçta, ince taneli ve kabarcıksız bir görünüme sahip, yumuşak görünümlü bir yastık elde edilmiş.

Tasarımın amacı, bir okuma lambası olmaktan ziyade bir ortam lambası olmak olduğu için, dağınık bir ışık kaynağı seçilmiş. Tüketicilerin bu kategoride aradığı şey, ortamı ısıtan bir unsur olduğu için, betonun soğuk algısından uzaklaşılması ve ışığın sıcak ve ayarlanabilir olması gerekiyordu.

"Dream", 2022'de A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: MrSmith Studio
Görsel Kredileri: MrSmith Studio
Proje Ekibi Üyeleri: MrSmith Studio team
Proje Adı: Dream
Proje Müşterisi: MrSmith Studio


Dream IMG #2
Dream IMG #3
Dream IMG #4
Dream IMG #5
Dream IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun