Still Promised Land: Doğayla Bütünleşen Zen Stili Villa

Kenny Yang'ın Tasarımı, Eski ve Yeni, Doğal ve Yapayı Buluşturuyor

Still Promised Land, Kenny Yang'ın tasarladığı, doğal malzemelerle inşa edilen ve Zen tarzının hüküm sürdüğü bir villa. Bu özgün tasarım, doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyor.

Tasarım ekibi, iyi bir mimari tasarımın kavramsal olarak "tanımlama" ile başlaması gerektiğine inanıyor. Daha şiirsel bir ifadeyle, bu mimariye "ruh enjekte etmek" istiyorlar. Bu nedenle, tüm alan için derin bir iç atmosfer yaratmayı hedefliyorlar.

Hiçbir sesin şafağın sessizliğini bozmadığı, ışığın huzurla ahşap kirişlerin arasından sızdığı bu villada, şehrin gürültüsünü unutabilirsiniz. Doğal kırmızı-toprak kübikler, yeşil avlular ve huzurlu yan odalar, sakin bir sığınak sunuyor.

Tasarım ekibi, geleneksel yöntemlerin ve öğelerin özünü arındırıp, çağdaş yöntemlerle yeni bir miras yaratıyor. Malzemelerin seçiminde, topraktan gelen veya toprağa dost malzemeleri kullanmayı tercih ediyorlar. Böylece doğa ile evreni birleştiren bir yaşam alanı oluşturuyorlar.

Yang'ın tasarımı, 991.74 metrekarelik bir alana yayılıyor. İç Mekan Tasarımı, Mimarlık, Villa, Doğal ekosistemler, Zen tarzı gibi etiketlerle tanımlanıyor. Villa, doğal katı ahşap, kırmızı toprak, mineral boya ve demir işçiliği gibi ana inşaat malzemeleriyle oluşturulmuştur.

Projede, geleneksel kiriş yapısal şeması kullanılarak ana bina oluşturulmuş ve çift katmanlı çatı dahil olmak üzere yan duvar açıklıklarıyla kaplı bir sırtla iç mekanın doğal havalandırılması sağlanmıştır. Bu malzemeler, yıllar boyu hava koşullarına maruz kaldıktan sonra renkleri kararmıyor ve yaşlanmıyor, aksine doğal doku değişimlerini sergiliyor.

Projede en büyük zorluk, mülk sahibinin bir Budizm takipçisi olması ve en sevdiği Budist yazılarından ilham alınmasıydı. Ekip, klasiklerden ilham alarak, bilgece sözleri anladı ve bu yazıları projenin tasarım metni olarak dönüştürdü. Kalp Sutra'dan başlayıp Kalp Sutra'ya dönen bu süreçte, ruh mimariye nüfuz etti. Böylece, yerin ruhu da oluşturuldu. Projede hiçbir Buda heykeli olmamasına rağmen, atmosfer tamamen Buda doğasıyla doludur.

Still Promised Land, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kenny Yang
Görsel Kredileri: Image #1: W Design Interior& Archi, 2021 Image #2: W Design Interior& Archi, 2021 Image #3: W Design Interior& Archi, 2021 Image #4: W Design Interior& Archi, 2021 Image #5: W Design Interior& Archi, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Kenny Yang
Proje Adı: Still Promised Land
Proje Müşterisi: Kenny Yang


Still Promised Land IMG #2
Still Promised Land IMG #3
Still Promised Land IMG #4
Still Promised Land IMG #5
Still Promised Land IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun